Willekeurige bemoediging
  • Grafstenen in het gras…
    In mijn nieuwe woonplaats is er nog veel dat ik ontdekken moet. Eén van de dingen waarnaar ik gezocht heb …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Voor geen prijs…

imageGisteren hoorde ik van mijn zus dat mijn neefje Micha van bijna 11, elke dag mijn stukjes leest. Ik wist dat niet maar ik vond het zo leuk dat ik voor vandaag speciaal voor hem dit verhaal heb opgezocht dat ik ooit eens door iemand heb toegestuurd gekregen. Een verhaal dat jong en oud denk ik wel aanspreekt.
—————————–
Een boer had enkele jonge hondjes die hij nog moest verkopen. Hij schilderde een advertentie op een bord met: 4 puppies te koop, en zette dit aan het begin van zijn erf. Net toen hij de laatste spijker in het bord sloeg, werd hij aan zijn overall getrokken. Hij keek naar beneden in de ogen van een kleine jongen. Meneer, zei de jongen, Ik wil een van uw puppies kopen.

Wel, zei de boer, terwijl hij met zijn hand achter in zijn nek wreef, deze puppies hebben hele goede ouders en kosten aardig wat geld; De jongen liet voor een moment zijn hoofd hangen. Toen reikte hij diep in zijn broekzak en haalde een handvol kleingeld voor de dag en liet het aan de boer zien: Ik heb 39 cent. Is dat genoeg om te kijken? Zeker, zei de boer en hij floot een deuntje. Dolly! riep hij.

Uit het hondenhok en over het erf rende Dolly naar de boer toe, gevolgd door 4 kleine bolletjes wol. De kleine jongen drukte zijn gezicht tegen het hek. Zijn ogen straalden van verrukking. Terwijl de honden naar het hek toe kwamen rennen, zag de jongen nog iets bewegen in het hondenhok. Langzaam verscheen er nog een bolletje wol, maar deze was zichtbaar kleiner dan de andere hondjes.

Op zijn achterpootjes gleed het bolletje het hok uit en op een wat onhandige wijze begon het hondje vooruit naar het hek te hobbelen terwijl het zijn best deed de andere hondjes bij te houden. Ik wil die hebben, zei het kleine jongetje, terwijl hij naar de waggelende hond wees. De boer knielde naast het jongetje neer en zei: Zoon, je wilt dat hondje echt niet, het is nooit in staat om te rennen of te spelen zoals de andere hondjes kunnen.

Toen deed de jongen een stap naar achteren, reikte naar beneden en begon een broekspijp op te rollen. Terwijl hij dit deed werden stalen beugels zichtbaar aan beide zijden van het beentje van de jongen, die vastgemaakt zaten aan zijn speciaal gemaakte schoentje. De boer aankijkend zei hij: Weet u meneer, ik kan zelf ook niet zo goed rennen en hij heeft iemand nodig die hem begrijpt. Met tranen in zijn ogen reikte de boer naar beneden en pakte de kleine puppie op. Hij hield het heel voorzichtig vast en gaf het aan de kleine jongen.

Hoeveel kost het? vroeg de kleine jongen. Niets, het is gratis zei de boer. Er is geen prijs voor liefde.
——————————-
Ik vond het zo’n mooi en ontroerend verhaal. De wereld is vol van mensen die iemand nodig hebben die ze begrijpt. Wij weten dat er Iemand is die alles van ieder mensenkind kan begrijpen, Iemand die zelf alles heeft meegemaakt en totaal mee kan voelen. Onze Here Jezus, Hij die voor ons aan het kruis gegaan is, Hij heeft met Zijn eigen leven voor ons betaald. Hem kostte het alles, wij kunnen Hem nooit terugbetalen voor wat Hij voor ons deed, Zijn liefde is ook onbetaalbaar!

imageU heeft voor mij een prijs betaald,
ik kostte U, Uw leven.

 Maar toch heeft U uit liefde
Uzelf voor mij gegeven.
U kent mij Heer, volkomen
U wéét wat ik ervaar,
U kunt mij écht begrijpen
U staat altijd voor mij klaar.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + = 12