Willekeurige bemoediging
  • Hoe moet ik gaan?
    Vanaf dat ik mijn rijbewijs haalde was ik gewend om altijd als ik ergens heen moest, eerst mijn vader te …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Vandaag is hij jarig :-)

Zo was het eerst…

Ik heb een vriend in Hellendoorn die vandaag jarig is en ik heb hem vanmorgen heel vroeg al gefeliciteerd met zijn verjaardag. Hahaha, niets bijzonders hè? Maar doordat ik hem feliciteerde gaan dan automatisch je gedachten terug in de tijd naar zoveel dingen die we samen hebben meegemaakt en doorstaan ook. Onze vriendschap dateert al van vele jaren geleden. Ik heb hem denk ik zo’n 26 jaar geleden voor het eerst ontmoet en toen zijn er een aantal jaren geweest dat we elkaar wat uit het oog hebben verloren maar in 2003 hebben we opnieuw contact met elkaar gekregen en sindsdien hebben we altijd contact gehouden. Er zijn perioden geweest dat we echt heel veel contact hadden, dagelijks wel, en daarna kreeg hij intensief en onregelmatig werk en werd ook ons contact wat onregelmatiger, maar het leuke is dat het niet uitmaakt wanneer we elkaar spreken of mailen, het is altijd gewoon goed en gezellig. Overigens is de manier waaróp we weer contact kregen  heel wonderlijk, maar de uitwerking van dat contact is echt heel erg bijzonder geweest en misschien dat ik daar morgen nog wel op terugkom.

Deze vriend houdt heel erg van het verzamelen van porselein van Villeroy en Boch, en daarnaast ook van koperen voorwerpen. Niet alleen verzamelt hij dat, hij vindt het ook leuk om het mooi glanzend te poetsen en het dan weer door te verkopen. Het is echt een hobby voor hem waar hij zich met liefde en plezier mee bezighoudt. Hij heeft mij in de loop der tijd al aardig wat foto’s gestuurd van zijn nieuwe aanwinsten en ook een keer 2 foto’s van één en hetzelfde koperen voorwerp. Eéntje van voor de behandeling en ééntje van na de behandeling en ik moet zeggen dat ik onder de indruk was. Ik heb de foto’s nog eens even opgezocht, h et is echt prachtig om het verschil te zien, op de eerste foto is het voorwerp zo dof en zonder glans, en op de tweede foto blinkt het je toe. Hoewel het voorwerp er in eerste instantie niet erg aantrekkelijk uitzag heeft mijn vriend er toch mogelijkheden in gezien, hij heeft gepoetst en gepoetst, echt urenlang zo vertelde hij mij, totdat alle vuil en aanslag eraf was en er zoiets prachtigs uit tevoorschijn kwam. Het voorwerp glansde zo mooi dat het licht dat erop viel zelfs erin weerspiegeld werd.

Weet je, toen de Here God naar ons keek, zag Hij dat ook wij mensen, dof en glansloos waren geworden. Maar ook Hij heeft meteen de mogelijkheden gezien die er in ons zaten en Hij is Zijn werk in ons leven begonnen. Hij heeft ons leven glans en hoop gegeven en als Zijn licht op ons leven valt dan mogen wij dat weerspiegelen, wat ertoe zal leiden dat we opvallen in deze wereld en een levend getuige mogen zijn van Gods werk in ons leven.

… en zo is het geworden.

Mijn vriend weet dat koper van oorsprong mooi en glanzend is en dat de buitenlaag alleen maar een omhulsel is waarachter het échte, mooie materiaal zich verborgen houdt. Dáárom had hij de moed om al zijn energie erin te steken en dat mooie naar boven te halen. God weet dat wij van oorsprong gemaakt zijn van mooi en duurzaam materiaal, immers, zijn wij niet geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis? Hij wéét dat er iets moois zit onder de oppervlakte en Zijn woord leert ons dat wanneer Hij een goed werk in ons begonnen is, Hij dat óók zal voleindigen, Hij geeft het niet op, bemoedigend hè?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + = 9