Willekeurige bemoediging
  • Psalm 37.
    Toen ik in Psalm 37 zat te lezen waren er een aantal verzen die er zó voor mij uitsprongen, dingen …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Uit liefde

Hebr. 10:24-25:En laten wij op elkander acht geven om elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken.  Wij moeten onze eigen bijeenkomst niet verzuimen, zoals sommigen dat gewoon zijn, maar elkander aansporen, en dat des te meer, naarmate gij de dag ziet naderen.

Dit is een tekst waar ik zelf ooit heel erg bij bepaald ben. Ik ben groot geworden in een gemeente die meer dan 25 jaar bestaan heeft. Toen is de gemeente opgehouden te bestaan en moesten we een nieuw plekje zoeken. Er was geen sprake van scheuring of onenigheid, de voorganger was ziek geworden en niet meer in staat de gemeente te leiden en er was op dat moment niemand die de capaciteiten of de roeping had om het voort te zetten en zodoende hield het daar op.In het begin heb ik eerst een poosje rust genomen maar na een paar weken ben ik toch op zoek gegaan naar een nieuwe gemeente. Ik ben destijds in verschillende gemeenten geweest, overal een paar keer, om zo te kijken en te voelen hoe de sfeer er was en hoe e.e.a. in zo’n gemeente in zijn werk ging. Uiteraard was het nergens zo als in de gemeente waar ik geestelijk opgegroeid was en was het moeilijk om een plekje te vinden. Ik heb toen voor een gemeente gekozen waar ik mij het meeste thuisvoelde.maar ook daar vond ik het moeilijk te aarden. Het is een grote gemeente en het heeft heel veel tijd gekost om mensen echt een beetje te leren kennen en alles ging er heel anders aan toe dan ik gewend was. Soms dacht ik, ach, het is zo’n grote gemeente, ze missen me niet als ik eens een keertje niet kom, maar het liet me toch niet met rust. Ik ben van nature iemand die trouw is, trouw aan God en trouw aan mensen, en dus ook trouw aan een gemeente en ik heb als kind al gehoorzaamheid geleerd en als ik dan nu thuis wilde blijven en mezelf wilde sussen met het idee dat het niet zo belangrijk is of je naar de dienst gaat, want tenslotte kun je tegenwoordig ook via de tv of de pc diensten volgen. En goede diensten hoor, absoluut, en ik vind het geweldig dat ze uitgezonden worden en dat er zoveel mensen door bereikt en gezegend worden, prachtig!. Maar voor mij persoonlijk wogen toch die woorden uit de bijbel zwaar, ik dacht: als God het niet belangrijk zou vinden dan had Hij het vast niet op laten schrijven in Zijn boek, dus dan ging ik. Na een tijd heb ik mij aangesloten bij een gebedsgroep die elke zondagmorgen drie kwartier voor aanvang van de samenkomst bidt. Door dit te doen ging ik me er meer thuisvoelen. Ik ben nu van lieverlee betrokken bij meerdere activiteiten en dat is fijn.

Als ik ’s zondags naar de dienst ga, dan ga ik niet in de eerste plaats om iets te halen, maar om iets te brengen. Allereerst mijn dank en mijn liefde aan de Here God,  verder is het mijn gebed dat ik voor anderen tot een zegen mag zijn en het is heerlijk om zo samen God groot te maken door onze lofprijs en aanbidding. En ach, het is heus weleens zo dat er dingen zijn waar ik het niet helemaal mee eens ben. Toch is het geweldig om samen met andere kinderen van God in Zijn tegenwoordigheid te zijn en Hem te ontmoeten. Ook samen dingen te onderenemen. Zo hadden we in December met een heel aantal mensen een “snertactie”. Ha,ha, klinkt niet zo lekker hè? Maar dat was het juist wel. Er waren hele grote ketels met erwtensoep gekookt, waarvoor de mensen uit de gemeente gezamenlijk de ingrediënten bijeen gebracht hadden, en hiermee gingen we in Vlissingen in de winkelstraat staan. Ikzelf zat in het gelegenheids kerstkoor en we zongen kerstliederen op de straat en er werden folders en cd’s uitgedeeld. Heel veel mensen zijn blijven staan voor een kopje soep en een praatje, anderen hebben in het voorbijgaan een cd en/of een foldertje meegenomen en zelfs de winkeliers zeiden achteraf dat ze het zo gezellig hadden gevonden dat er kerstliederen gezongen werden. We hebben drie keer die middag ons repertoire van een aantal liederen gezongen en ik vond het super. Ook dan voel je zo de eenheid met elkaar en wat is mooier dan mensen zomaar een beetje taastbare warmte en liefde te brengen? Bovendien was het voor mij een beetje “thuiskomen”, ik heb vroeger met een aantal andere jongeren, jarenlang straatevangelisatie gedaan, op zoveel verschillende plaatsen en op zoveel verschillende manieren. Tegenwoordig is dat niet meer zo gebruikelijk dus dit was ook wat dat betreft een heerlijk stukje nostalgie:-)

Zomaar een klein voorbeeldje uit mijn eigen leven, de bijbel leert ons dat voor God gehoorzaamheid beter is dan offerande, gehoorzaamheid uit liefde voor Hem.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail