Willekeurige bemoediging
  • 18 maart 2007
    Wat is het jammer dat wij ons soms zo snel met een kluitje in het riet laten sturen. Zo had …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Uit het niets.

Een klein stukje tuin :-)

Ruim 8 jaar geleden ben ik in dit huis komen wonen, eind november was dat en dat eerste voorjaar zag ik van alles naar boven komen in de tuin waarvan ik me afvroeg wat het zou worden. Blij verrast was ik met alles wat er tevoorschijn kwam. Uiteraard zijn er een paar planten die je wel kent, maar er waren ook dingen die ik niet kende. Zo kwamen er vanuit het niets ineens een paar stelen omhoog, donkerrode dikke stelen met knoppen die wel wat van de vorm van een tulp weg hadden. Ik had geen idee wat het was en elke dag zag ik ze een stukje groeien. Totdat uiteindelijk bleek dat het schitterende donkerrode pioenrozen waren. Enorm groot en mooi en ieder jaar komen ze opnieuw vanuit het niets zo naar boven. Op dit moment is er alweer een stukje van te zien. Zo waren er meer dingen, er stond een stronk hout die dood leek, maar in het voorjaar begonnen er allemaal nieuwe takjes uit te botten en later bleek het een prachtige vlinderstruik te zijn.

Het is toch bijzonder hoe mooi God alles geschapen heeft, maar dat geldt ook voor de mensen. Soms kun je naar mensen kijken en je afvragen wat er ooit van terecht moet komen, maar dan opeens komt er vanuit het (schijnbare) niets, iets heel moois naar boven.

Weet je, wij mensen zijn zo snel geneigd om afkeurend te reageren wanneer er dingen zijn die in ónze ogen niet gepast zijn. Maar God kijkt met hele andere ogen naar de mensen, Hij kent ons volkomen, Hij kent onze gedachten, onze vragen, onze problemen of ons verdriet, Hij kent ook onze blijdschap en onze dankbaarheid en Hij weet als geen ander wat er uit ons voort kan komen, welke schoonheid en pracht er nog vanbinnen zit die met Zijn hulp zichtbaar mag worden. Ik vind het altijd weer zo treffend om de schoonheid van de natuur te zien en me dan te bedenken dat diezelfde scheppende, creatieve Geest, ook ons gemaakt heeft, dat maakt ons toch heel bijzonder hè?

Toch weet ik dat er ook momenten kunnen zijn dat we ons helemaal niet stralend voelen maar dat we ons zelfs onnuttig kunnen voelen, of vol van pijn. Dat we ons misschien wel minderwaardig voelen of eenzaam in ons verdriet. Dan wil ik als bemoediging zeggen dat niemand voor God onzichtbaar is, Hij ziet ons, waar we ook zijn en wat we ook doen of denken, en voor eenieder wil ik vandaag, als bemoediging, een gedicht van de cd plaatsen die ik heb opgenomen met Evert ten Ham. Hijzelf leest eerst een Bijbelgedeelte en daarna heb ik het gedicht ingesproken. Het is mijn gebed vandaag voor jou!

 

Hij weet het..mp3.

(muziek: Ronald Steenbeek)

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 8 = 16