Willekeurige bemoediging
  • Lekker makkelijk!
    Eén van onze vrienden vroeger had als eerste (van de mensen die ik kende) een keyboard waar je gewoon altijd …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Turn your eyes upon Jesus.

looking-up-2[1]Vanavond zat ik nog lekker even in de kamer te luisteren naar wat instrumentale muziek. Ik houd daarvan, gewoon rustig en zachtjes op de achtergrond. Ik vind het wel fijn als ik de woorden ken van de liederen, daar kan ik dan zo in opgaan en dan komt mijn hart in aanbidding. Deze cd is er zo eentje met zulke liederen waar ik de woorden van ken. “Groot is de Heer en Hij is waardig alle eer”, “U bent mijn schuilplaats Heer”, “Ik aanbid U Heer met heel mijn hart” en één  lied sprong er in het bijzonder uit, een lied in het Engels “Turn your eyes upon Jesus”. Richt je ogen op Jezus. Het was voor mij echt een tijd van aanbidding en bezinning.

Soms kun je zo gefocust zijn op allerlei dingen, je hoofd zit vol met gedachten aan van alles en nog wat. Bijvoorbeeld zaken die je nog moet afhandelen, zorgen over je familie, (klein)kinderen als je die hebt, financiën, problemen die je zou willen oplossen maar niet altijd kúnt oplossen, verdriet omdat je je misschien in de steek gelaten of eenzaam voelt of omdat je iets naars is overkomen, pijn omdat iemand iets lelijks tegen- of over je heeft gezegd, misschien is er een ruzie, noem het maar op, er kan zoveel in ons omgaan en al die dingen maken ons hart zwaarder en zwaarder. Van lieverlee word je er somber van en de zorgen lijken je boven het hoofd te groeien, de balans is geheel verdwenen…Niet zo gek eigenlijk, als je zo’n ouderwetse weegschaal neemt en je legt aan de ene kant steeds iets meer in die schaal, dan zal die schaal gaan doorwegen en lager en lager komen terwijl de andere naar boven schiet.

Maar dan dat lied, “Richt je ogen op Jezus” het raakte mij. Wat zie ik als ik naar Hem kijk? Dan zie ik een liefde die zo onvoorstelbaar groot en warm is en waarin ik mij koester, dan zie ik twee uitgespreide armen die, hoewel ze vastgenageld waren aan een kruishout, toch de uitnodiging symboliseerden “Kom maar bij Mij”, dan zie ik een verlangen in twee zachte ogen, een verlangen naar mij…en dan loopt mijn hart over van liefde voor Hem.

Als ik zo in aanbidding mijn liefde uitspreek naar mijn Heer en Heiland dan wordt al het andere onbelangrijk en verdwijnt naar de achtergrond. Ik mag het bij Hem neerleggen en het daar los laten, Hij zorgt voor mij en voor alles wat mij bezighoudt. Hoe liefdevol is dat en wat geeft dat een rust in mijn leven, altijd weer!

Ik wil eindigen met de versie van Michael W. Smith van dit lied hieronder te zetten, waarbij ik vooral het vioolspel prachtig vind, en ik wil je hiermee bemoedigen en je zeggen: als jij met zorgen, pijn, verdriet, nood, eenzaamheid of wat dan ook worstelt, richt dan je ogen op Jezus en laat Zijn liefde rust brengen in jouw hart.

Ik wens je een gezegende zondag toe!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + 7 =