Willekeurige bemoediging
  • 10 jaar blogs.
    Deze maand is het precies 10 jaar geleden dat ik mijn eerste blogje schreef. Ik schreef al eerder gedichten en …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Top gedaan!!

klikoMijn oudste kleindochter, Sanne van net 13, was bij mijn moeder op visite toen ik er ook was. Dat is heel grappig, zij zit op school recht tegenover het huis waar mijn moeder woont en ze heeft inmiddels een eigen chipje en als ze tussenuren heeft of vroeg klaar is dan komt ze even bij omi buurten, meestal samen met neefje Micha die op dezelfde school zit. Gisteren kwam ze dus binnen en ze vertelde dat ze altijd langs een bepaalde weg naar school fietst, aan de ene kant staan huizen en aan de andere kant bomen en struiken, het is eigenlijk een secundaire weg. Terwijl ze daar fietste zag ze hoe een paar opgeschoten jongens die een eindje voor haar reden, een kliko omtrapten. Door de val ging het deksel open en kwam het vuilnis eruit. Sanne is van haar fiets gestapt en heeft de bak rechtop gezet en al het vuil opgeraapt en er weer netjes in gedaan. Een mevrouw die het zag kwam naar haar toe en zei: Dat heb je top gedaan meid! Omi en ik hebben gezegd dat we het echt geweldig vonden dat ze dat gedaan had, super!

Mijn jongste dochter vertelde kortgeleden ook iets moois. Ze werkt momenteel tijdelijk bij een bouwmarkt en daar kwam een meneer die wat vragen had. Hij zocht een bepaald soort batterijen die hij nodig had voor een apparaat dat hij gebruikte om bij oudere, gehandicapte, mensen te gaan zingen. Hij doet dit al jaren als vrijwilliger en gaat elke paar weken naar deze mensen toe die dit heel erg waarderen en al naar hem uitkijken. Mijn dochter liet verschillende batterijen zien maar omdat hij er nogal wat nodig had was het al met al nog best prijzig. De man zelf zei daar niets over maar mijn dochter kreeg het op haar hart om de batterijen voor deze man uit haar eigen zak te betalen. In eerste instantie aarzelde ze even want ze dacht: Wat zullen mijn collega’s wel denken. Maar ze voelde gewoon dat ze het moest doen en vroeg aan een collega om even het bedrag op de kassa aan te slaan. In principe mag ze voor eigen aankopen 20% korting rekenen en de collega wilde dat ook doen maar mijn dochter heeft geen korting laten invoeren en gewoon het hele bedrag betaald. De man was enorm verbaasd en ook blij, dit had hij nog nooit meegemaakt en hij bedankte mijn dochter dan ook uit het diepst van zijn hart.

Wat nou zo mooi was dat was dat de collega, die het allemaal gezien had, een heel gesprek begon met mijn dochter. Ze was zelf ook gelovig maar dit vond ze toch wel heel bijzonder. En zo heeft mijn dochter ook echt mogen getuigen tegen haar collega die er door bemoedigd was.

Twee relatief simpele dingen die toch zo mooi zijn en die voor anderen tot een voorbeeld en zegen mogen images (2)zijn. Je begrijpt dat ik natuurlijk wel een trotse oma en moeder ben, maar tegelijkertijd denk ik dat het voor ons, als christenen, mooie kansen zijn om te laten zien dat de liefde van God in ons woont. Elke dag biedt zijn eigen kansen die we kunnen negeren óf aangrijpen. Ikzelf ben er opnieuw bij bepaald dat het zo makkelijk is om een stukje licht, warmte en liefde te verspreiden en ik denk dat we elke dag opnieuw mogen vragen of de Here God ons, door Zijn Heilige Geest, de kansen wil laten zien die eigenlijk voor het oprapen liggen. Kansen om, door ons heen, Hem te laten zien!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 8 = 16