Willekeurige bemoediging
  • Niet in woorden te vatten.
    Oh Heer, wat bent U prachtig mooi hoe lief’lijk is Uw aangezicht, hoe zacht de blik, die ik ontmoet wanneer …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Tijd voor revolutie!!

positiviteitEr staat in Efeze 5: 19: en spreekt onder elkander in psalmen, lofzangen en geestelijke liederen, en zingt en jubelt de Here van harte..

Er wordt zoveel negativiteit vaak uitgesproken en gedeeld, zowel op de social media als ook in persoonlijke contacten die we hebben. We worden er letterlijk mee overspoeld. Nou ben ik me er van bewust dat de dingen die in de wereld, en ook in (onze) levens gaande zijn vaak heel moeilijk en negatief kunnen zijn, en dan is het fijn als je dat kunt bespreken, als er iemand is die naar je wil luisteren. Maar het is een andere zaak als de negatieve dingen die wij zeggen en horen de overhand nemen in onze levens, als het positieve zeldzaam wordt. En als ik dan bovenstaande regels lees dan is dat een bemoediging, een aanmoediging om hier gehoor aan te geven.

Ik ben ervan overtuigd dat we een revolutie teweeg zouden brengen als wij, Gods kinderen, deze woorden van Efeze in praktijk zouden brengen in ons leven. Als we alleen nog maar op zo’n manier zouden spreken met elkaar, als we positieve dingen zouden zeggen, als we dáár nou eens de nadruk op zouden leggen en dáár het hele Facebook of Twitter of wat dan ook mee vol zouden schrijven. Daar worden harten door aangeraakt, daar worden we blij van met elkaar, dat vergroot de liefde en de eenheid en het zorgt voor een heleboel zonnestraaltjes…

En zeg nou zelf, die hebben we toch keihard nodig in deze donkere wereld? Ik wel hoor.

Om vandaag een vrolijke en positieve boodschap de wereld in te sturen wil ik eindigen met een heel simpel refreintje van een kinderliedje:

Weet je, dat de Vader je kent?

Weet je, dat je van waarde bent?

Weet je, dat je een parel bent?

Een parel in Gods hand,

Een parel in Gods hand.

Kijk, dáár word ik nou blij van, en jij?

Isolated Shell with computer generated orb

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + 8 =