Willekeurige bemoediging
  • Dicht bij U.
    Here van de hemelse legers, wat zijn Uw woningen prachtig! Ik smacht van verlangen om bij U te komen. Mijn …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Te laat… ?

Nog niet te laatZo, daar was ik weer. Afgelopen vrijdag is mijn dochter getrouwd en wat zág ze er schitterend uit!! Naast het mooie feest en de prachtige dag, zat er ook nog een gezellig weekend aan vast. Omdat Stefanie heel graag wilde dat haar oma erbij zou kunnen zijn hebben zij en haar man een locatie hier in de buurt uitgezocht. Dat was echt super en oma is er ook heel de dag bij geweest :-) Maar dat maakte wel dat anderen dan een stukje verder moesten rijden en o.a. mijn neefje en zijn vrouw kwamen helemaal uit Zuid-Duitsland, zijn zusje met haar gezin uit Assen en zij hadden hier onderdak gevonden. Ook mijn kinderen uit Den Haag waren gebleven en zo kon het gebeuren dat de neefjes en nichtjes, samen met hun gezinnen, gezellig samen hebben opgetrokken en op zondag was iedereen bij oma.

Het is altijd heel gezellig om zo met z’n allen bij elkaar te zijn en dan worden er natuurlijk ook leuke voorvallen en herinneringen gedeeld. Zo begon mijn neefje over een cassettebandje dat zijn vader (mijn broer) en ik met nog een paar familieleden vroeger ooit hebben opgenomen. We hebben daarop gezongen en gesproken dingen opgenomen en aan het einde van het bandje lieten we de klok 12 slagen doen waarop mijn broer (met een soort van grafstem) dan sprak: Het kan morgen te laat zijn maar heden nog niet, oh kies toch de redding die Jezus u biedt. Hilarisch als je aan die stem terugdenkt en vooral die jonge gasten lagen helemaal in een deuk.

Toch zijn de woorden wel degelijk nog steeds woorden die actueel zijn. Overal om ons heen kunnen we zien dat de wereld meer en meer achteruit gaat en ook al heb ik totaal niets met al die voorspellingen van wanneer de Here Jezus dan wel terug zou komen, het is wél een feit dat we daar, als kinderen van God, naar mogen uitzien. En daarbij kunnen we ook aan alles wat er rondom ons heen gebeurt, en aan de hand van de bijbel, zien dat die dag eraan komt en misschien gaan we daar toch af en toe nog wel iets te nonchalant aan voorbij? Ik wel…

KiezenMet de uitspraak van mijn broer in gedachten (zonder die stem dan :-) wil ik heel graag voor mijn omgeving een getuigenis zijn en woorden van leven spreken. Mensen erop attent maken dat er een God is die ook voor hen Zijn enige Zoon heeft gegeven, die ook hén dat ultieme geschenk wil aanbieden. Want het is echt zo, ook naast het feit dat de Here Jezus terugkomt kan elke dag zomaar je laatste zijn.

Het kan morgen te laat zijn maar heden nog niet, oh kies toch de redding die Jezus u biedt.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + = 10