Willekeurige bemoediging
  • Ben jij een loser?
    Ben jij een loser? dat is de vraag van vandaag, maar eentje waar je pas aan het einde van dit …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Talenten in de aanbieding

Ik hoorde vandeweek iets leuks van mijn zus. Zij was het afgelopen weekeinde bij een vriendin in Den Haag en op zondag ging ze mee naar een gemeente waar die vriendin wel vaker komt. Die vriendin vertelde dat ze daar een poos terug, na de dienst, een veiling hadden gehouden. Ze hadden talenten geveild. De mensen mochten vrijblijvend op een briefje zetten welke talenten ze wilden aanbieden ten dienste van iemand anders. Je hoefde er niet voor te betalen hoor. Er was bijvoorbeeld iemand die automonteur was en die bood aan om iemands auto een grote beurt te geven. Een ander kon tuinieren en bood aan om de tuin een gratis beurt te geven, er waren ook mensen die ramen wilden komen zemen of het huis een beurtje geven, iemand die goed taarten kon bakken voor een verjaardag, er was iemand die een zelf klaargemaakt etentje voor 2 personen bij hem/haar thuis aanbood, er was van alles.  Ik vond dat echt zo’n superleuk initiatief. En het leuke is dat iedereen dan wel iets aan te bieden heeft, je hoeft niet veel geld te hebben om een ander blij te maken met jouw talenten dus niemand hoeft zich minder te voelen dan een ander. Daarbij komt nog dat dit de onderlinge band en de sociale contacten versterkt. Ja, ik ben helemaal voor:-)

Een talent is iets dat ons door de Here God geschonken is. Ieder mens heeft talenten, of het er nou eentje is of dat het er meer zijn, dat kan verschillen. Maar deze talenten zijn ons gegeven om er iets mee te doen, ze te gebruiken.  De bijbel leert ons dat als je met je talenten woekert, ze dus gebruikt, dan zullen ze vermeerderen. Dat is weer zo’n mooie wet die God in de schepping gelegd heeft want dit geldt niet alleen voor christenen maar ook voor niet-christenen. Iedereen die zijn talenten gebruikt en ermee aan de slag gaat zal er beter in worden. Neem bijvoorbeeld zangers of zangeressen, ze oefenen hun stem en de stem wordt sterker en vaster. Zo zijn er natuurlijk nog ontelbare voorbeelden te noemen. Ook bij ons, de kinderen van God, is het zo dat onze talenten zullen vermeerderen als wij ze gebruikten. Het is echter Gods bedoeling dat we die talenten gebruiken tot eer van Hem en tot zegen voor onze medemensen. Misschien is het wel leuk en bemoedigend voor onszelf om nou eens aan geliefden, mensen die dicht bij ons staan, te vragen of zij bepaalde talenten zien in ons leven. Het is soms zo moeilijk om het van jezelf te zien of te zeggen maar een ander kan daar een heel verfrissende kijk op hebben. En dan mogen we onze talenten ten dienste stellen van God en van de mensen. Het mooie van iets voor een ander doen is dat je er zelf ook zo blij van wordt.

Ik heb ooit een gedicht gemaakt over talenten en het ook al eens in een dagstukje gezet, maar het kwam me nu zo in gedachten en het sluit zo mooi aan dat ik het nog een keertje wil neerzetten.

Talent.

Ik heb je jouw talenten zelf gegeven
want Ik wist allang wie jij ging zijn,
Ik kende elk detail reeds van jouw leven
toen jij nog heel onwetend was en klein.

Ik wist al hoe jouw toekomst er zou uitzien
Ik kende elk traject dat jij zou gaan,
daarvoor gaf ik jou speciaal gereedschap,
en legde Ik talenten in jou aan.

Je hebt ze nodig in je aardse leven
voor jezelf en voor de mensen om je heen,
want talenten zijn bedoeld om van te delen,
talenten zijn er nooit voor jou alleen.

Ja, talenten zijn bedoeld om te gebruiken,
ze groeien in de aarde van je leven,
en hoe groter jouw talenten zullen worden
zoveel meer heb je ook anderen te geven.

Het geven is Mij uit het hart gegrepen,
eenmaal gaf Ik alles wat Ik had,
Ik deed dat ook voor jou, met zoveel liefde,
want in jou, Mijn kind, vond Ik een grote schat.

Ja, Ik heb je jouw talenten zelf gegeven
en als Ik naar je kijk voel Ik Me blij,
want jouw talenten maken je bijzonder,
en als je ze gebruikt………lijk je op Mij

Nog een stukje talent, mijn broer, die in Brazilië woont, is heel erg muzikaal en componeert ook zelf muziek. Hij bespeelt een heel scala aan instrumenten, maar het liefst speelt hij toch piano. Nu had zijn dochter gisteren een linkje op internet gezet waar je een stukje door hemzelf gecomponeerde muziek kunt horen, het duurt maar anderhalf minuutje maar het is erg mooi.

http://www.youtube.com/watch?v=hSbGi0VLd00

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail