Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Schaapjes.

schapenDé goede Herder…

Hier in Zeeland zie je nogal eens schapen lopen in de weiden, en dan rijd ik er langs en zie daar al die schaapjes keurig staan op een omheind grasveld of een stuk land. Ze kunnen niet de weg op lopen, netjes en veilig… Veilig?

Er zijn verschillende mensen die de schaapjes eten komen brengen, de boer zelf, of zijn vrouw, of soms één van zijn kinderen, maar ik zie er nooit een herder bij staan in de wei. Logisch eigenlijk, want dat is niet nodig, die schaapjes kunnen nergens heen dus hebben ze ook geen herder nodig.

Een aantal jaren geleden heeft er hier en in Zeeuws Vlaanderen, een tijdje een wolf rondgelopen en toen zijn er een aantal schapen doodgebeten. Hoe dat kon? tja, die schapen konden immers nergens heen? Dus vluchten kon ook niet. Je zou dus denken dat die schapen daar keurig verzorgd en veilig op dat weilandje lopen, maar in principe zitten ze gewoon gevangen. Die schapen hadden iemand nodig gehad die het hek voor ze zou openen een “verlosser” en dan hebben ze een herder nodig die ze leidt.
De Here Jezus is de goede Herder, maar van Hem wordt óók gezegd dat Hij dé Weg dé Waarheid en hét Leven is. Dé Weg, je hebt een weg nodig als je ergens heen wilt gaan. Johannes 10 spreekt over de goede Herder en daar zegt Jezus “Mijn schapen kénnen Mijn stem” Dat komt omdat ze voortdurend in Zijn nabijheid zijn, één Herder en niet allemaal verschillende. En als er dan een wolf komt, is daar die Herder die je beschermt.

Als je het gevoel hebt dat je geen kant op kunt en je hebt moeite om de stem van de Heer te kunnen verstaan, ga dan eens op onderzoek uit bij jezelf. Het maakt niet uit of we de hele bijbel uit ons hoofd kennen, of misschien wel de mooiste en langste gebeden kunnen doen, onze Verlosser heeft voor ons het hek opengemaakt en Hij is onze Herder, Hij wil voortdurend bij ons zijn, ons beschermen en tegen ons spreken zodat we Zijn stem kunnen leren verstaan, maar daarvoor moeten we ook léren om naar Hem te luisteren en te gehoorzamen, dichtbij Hem zijn.

schapen-scheren-340788[1]In datzelfde hoofdstuk van Johannes 10 zegt de Here Jezus “Zie, Ik zend u, als schapen midden onder de wolven”. Dat is wel heel wat anders hè? Maar als Hij onze Herder is, dan hoeven wij niet te vrezen.

Jesaja 53:6a zegt: Wij allen dwaalden als schapen, wij wendden ons, ieder naar zijn eigen weg…

Bewandelen wij onze eigen weg… Of Zijn weg,..Dé weg?

Misschien een goede vraag om vandaag eens over na te denken?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


9 + = 18