Willekeurige bemoediging
  • De ring… 11
    11. Mandy en Joy zijn de vreugde van Menno’s leven, het is opa voor en opa na en dikwijls komen …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Retour afzender..

article31888078[1]Een tijdje terug had ik een pakketje naar iemand in het buitenland gestuurd. Toen ik het naar het postkantoor bracht, kreeg ik daar een bewijsje voor met een nummer erop en ook een internetadres, waarmee ik de zending in de gaten kon houden en kon zien of het uiteindelijk wel op de goede plaats aankwam. Wel leuk, want als je dat nummer van dat pakje dan ingeeft in de computer, zie je precies waar het al geweest is en waar het zich op dat moment bevindt. Op een bepaald moment zie je dan staan dat het pakje op het goede adres is afgegeven. Dan heeft het zijn bestemming bereikt.

Ik moest daar zo aan denken in verband met onszelf. Wij zijn allemaal gemaakt om eenmaal op hetzelfde adres terecht te komen. Allemaal hebben we dezelfde eindbestemming, maar velen komen nooit aan op die plaats, waar de “Ontvanger” al op hen wacht….

Als ik zo’n pakje klaarmaak, dan stop ik de betreffende spullen erin, het pakje zelf verpak ik dan en dan komt het adres erop te staan van degene waar het naartoe moet. Maar op het moment dat ik het bij het postkantoor heb gebracht, heb ik het uit handen gegeven en moet ik maar hopen dat alles via de juiste wegen op de goede plaats terechtkomt. God heeft ook in óns allerlei dingen gelegd die we nodig hebben op onze weg door dit leven. Maar op het moment van onze geboorte moet Hij ons uit handen geven. Dan moet Hij maar hopen dat het verder goed zal gaan en we op onze eindbestemming zullen aankomen. En in dit geval is dat natuurlijk Zijn eigen “Huisadres”. Maar óók Hij laat ons niet uit het oog, Hij volgt ons op elke weg die wij gaan, Zijn oog rust op een ieder van ons om te zien of het goed gaat met ons. En soms is het zo dat wij beschadigingen oplopen, en dat de inhoud er een beetje uit kan vallen. Weet je, als mensen beschadigd worden, gaat er altijd iets kapot en dan kan het zijn dat bijv. je vertrouwen beschadigd wordt. En voor je er echt erg in hebt, kan er dan wantrouwen voor in de plaats komen. En dat wantrouwen komt van een totaal andere “gever” dan het vertrouwen. Het is zo’n beetje als met die akker waar de bijbel over spreekt. Het goede zaad wordt door God in ons gelegd en behoort daar tot groei te komen, maar de duivel zal op elk onbewaakt moment onkruid zaaien. Wantrouwen en bitterheid zijn er daar twee van die in mum van tijd het goede gewas overwoekeren en verstikken. En één ding wil ik duidelijk maken, de inhoud van de mens bepaalt de eindbestemming. Onze inhoud gaat áltijd retour afzender…

En weet je, dan kun je béter die verkeerde inhoud zélf retour zenden, dan dat je daarmee zou wachten tot het te laat is. Want nú kun je zelf kiezen, maar straks wordt het einddoel bepááld door de inhoud. Net als een tas bijvoorbeeld, stel dat ik in de stad loop met een tas, maar mijn zus heeft daar haar portemonnee ingestopt, terwijl ik de mijne in mijn binnenzak draag. Dan raak ik op de één of andere manier die tas kwijt, maar iemand vindt hem. Wat is dan het eerste wat zo iemand doet? Tuurlijk, kijken of er ergens binnenin een aanwijzing te vinden is over de eigenaar van die tas. Wel in dit geval wordt hij dan aan mijn zus aangeboden, want háár adres zit in de portemonnee, terwijl de tás eigenlijk van mij is…. snap je?

Wij zijn Gods maaksel, maar dan moet er wél het bewijs daarvan in ons te vinden zijn, want anders komen we onherroepelijk op de verkeerde plaats. Is dit iets om van te schrikken? Misschien wel, misschien ook niet, maar wellicht brengt het ons wél aan het denken? Wil je een gouden tip? Ga nog eens goed kijken of je de juiste inhoud hebt voor de juiste “eindbestemming”, doe ik ook! Want ook al zijn het ánderen die ons beschadigd hebben, of al zijn er verzachtende omstandigheden, of al is het volkomen logisch dat er “onkruid” in ons leven is, dan tóch is het ónze verantwoording om ons eigen leven zuiver te houden, om ervoor te zorgen dat de inhoud áltijd de juiste is.

retour-afzender1[1]Weet je, één van de dingen die zo dikwijls wordt gebruikt als een excuus is dat er dan gezegd wordt: Ja, maar God ziet het hart aan…. Jazéker, dat klopt, maar dan niet in de zin van, och, Hij knijpt wel een oogje toe, nee, Hij kijkt wat dáár te vinden is en aan de hand dáárvan zul je geweigerd worden als dat niet in orde is! Je kunt het al lezen in Spreuken 4:23Behoed uw hart boven al wat te bewaren is, want daaruit zijn de oorsprongen des levens. Weet je, eeuwig leven is er voor iedereen, het is maar net wélk eeuwig leven….schokkend? Misschien, maar beter nú een schok, dan wanneer het te laat is….het is zó belangrijk!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


8 + = 17