Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Rake klappen.

Op een dag had ik een nieuw bureau gekocht en mijn broer zou het samen met mijn schoonzoon in elkaar zetten. Dat bureau kwam met een heel boek gebruiksaanwijzing. Als simpele ziel kun je volgens mij zo’n ding nooit in elkaar krijgen. Al die verschillende, op elkaar lijkende, onderdelen, plankjes, schroefjes, noem het maar. Op een gegeven moment had mijn broer alle onderdelen met een klein briefje genummerd, zodat hij ze wat makkelijker kon vinden. Maar nog was het chaotisch. Toch hebben die twee jongens aan de hand van dat hele boek, keurig netjes dat bureau in elkaar gekregen. Op de doos stond een plaatje van het bureau en hoe het eindresultaat eruit moest gaan zien, maar voor het bureau uiteindelijk op het plaatje leek, is er heel wat werk verzet.

Ik moest er zo vanmorgen aan denken dat ook wij een hele gebruiksaanwijzing hebben gekregen van hoe wij ons leven mogen inrichten, Gods woord, de Bijbel, leert ons hoe wij ons leven mogen leven, en op welke manier wij in ons leven de dingen op orde kunnen krijgen. Dat bureau had ergens een begin, kleine plankjes werden eerst aan elkaar gebouwd en later pas de grotere. Zó is het ook in ons leven, de Here God wil dat wij eerst beginnen met de kleine dingetjes in ons leven en daarna komen pas de grotere dingen aan de orde. Hij wil samen met ons aan het werk, Hij is Degene die de bouwtekening kent en Hij wil ons helpen. We kunnen wel eens denken dat Hij het werk moet doen en dat wij mogen toekijken hoe Hij ons leven verandert, maar zo is het natuurlijk niet hè? We moeten wel degelijk zelf actief meehelpen om uiteindelijk zó te worden zoals Hij ons graag ziet. Iedere dag een stukje verder, een stukje beter, een stukje vooruitgang, een stukje meer gaan lijken op dat beeld van Gods Zoon, want zó mogen wij worden, daarnaar mogen we streven, daaraan mogen we werken. Maar nooit alleen, altijd samen met Hem. Soms moesten de jongens rake klappen uitdelen om bepaalde dingen vast te zetten, óf, zoals helemaal aan het einde, ook lós te krijgen, maar dit alles was nodig en heeft ertoe bijgedragen dat mijn bureau helemaal af kwam.

God is Degene die de bouwtekening vasthoudt, en wij mogen alle aanwijzingen opvolgen en meewerken, en áls het soms pijn doet, bedenk dan maar dat Hij alle dingen laat medewerken ten goede, en dat je er alleen maar steviger, mooier en beter van wordt.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 9 = 14