Willekeurige bemoediging
 • Lachen is zowaar gezond.
  Even een leuke herinnering Het is al een aantal jaren geleden, mijn dochter Stefanie logeerde een paar daagjes bij haar …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Pijn is fijn :-)

Pijn, pijn, pijn! Twee weken terug was ik door mijn rug gegaan. In de week die daarop volgde ging het wel weer maar in het weekeinde had ik toch teveel gedaan en schoot het er weer helemaal in. Daarbij was ik ook net begonnen met een beetje bewegen in de sportschool. (haha, sporten kan ik het niet noemen). Ik heb daar een oefening gedaan waarbij een te groot gewicht was ingesteld en daar werd het nog erger van. De afgelopen week heb ik zoveel last gehad van mijn rug dat ik totaal in de kreukels lag. Bij alles had ik pijn en in bed kon ik me niet eens omdraaien, dan verging ik van de pijn, het opstaan kostte nóg veel meer moeite en pijn en eenmaal op duurde het uren voordat ik ook maar kon denkn aan douchen en aankleden. Ik heb er zelfs de dienst van zondag voor moeten verzuimen, ik kwam gewoon niet in beweging. Toen ik dan op maandagmorgen om 4 uur alweer op was en verging van de pijn, heb ik toch maar een afspraak met de dokter gemaakt. Ik heb nu iets gekregen (Tramadol) tegen de pijn en dat zou dan moeten helpen. In ieder geval heb ik nu 2 nachten ietsje beter geslapen maar het opstaan en bijkomen is nog een klein drama. Maar goed, we houden de moed er maar in :-)

Tja, of ik ooit een atleet word? Haha, ik liep op die loopband in de sportschool (in slakkengang) tenminste, zo voelde het wel omdat er direct naast mij een man stond te rennen op zo’n ding. Ik schaamde me bijna voor wat ik daar stond te doen. Ook op de fiets was het hetzelfde. Ik zat daar gestaag rondjes te trappen terwijl naast mij zo’n blokjesbuikmeneer als een gek zat te fietsen. Maar ach, wie wil er nou een blokjesbuik?…………………toch? De reden dat ik hieraan begonnen ben is gewoon omdat ik echt wat fitter wil worden en in mijn geval moet dat voorzichtig opgebouwd worden. Nu moet ik weer even gas terug nemen (alsof ik al gas gegeven had) ik mag wel bewegen voor zover dat lukt, maar beslist niets belasten. Dus die oefeningen maar even laten zitten en me eventjes alleen beperken tot het lopen (sloffen) en fietsen.

Als je echt iets wilt bereiken in de sport dan heb je het nodig om elke dag uren te trainen. Neem mijn schoonzoon, hij houdt ervan om te hardlopen. Hij traint daar regelmatig voor en hij doet ook aan allerlei “lopen” mee. Hij is behoorlijk fit, toen mijn zoon moest verhuizen en 4 hoog (zonder lift) ging wonen, was het mijn schoonzoon die fluitend de trappen op en af liep te sjouwen met de meubels terwijl ieder ander zowat op instorten stond. Je hébt er dus wel wat aan. Máár, iedere atleet is ooit begonnen bij nul, zoals ik….. hoewel, ik zit volgens mij vér beneden nul én ik ben zo’n 50 jaar te laat begonnen.

Ach, ik zit er niet echt mee hoor, ik ga braaf door en de beloning voor het oefenen is, hopelijk, een stukje fitheid!

Ook in ons leven als kind van God hebben wij volharding nodig. Volharding om stand te houden tegen alle aanvallen van de duivel, volharding om een leven te leiden dat in overeenstemming is met het woord van God, volharding om steeds weer de goede keuzes te maken, volharding juist ook op die momenten dat we pijn en verdriet ervaren. Al onze volharding zal uiteindelijk ook zijn vrucht opbrengen, het zal ons geestelijk sterk maken. Ik wil afsluiten met een paar mooie gedeelten uit Gods woord.

Hebr.10:36: Want gij hebt volharding nodig, om, de wil van God doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is.

Hebr.12:1-2: Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die vóór ons ligt. Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods.

Jak.1:2-3: Houdt het voor enkel vreugde, mijn broeders, wanneer gij in velerlei verzoekingen valt, want gij weet, dat de beproefdheid van uw geloof volharding uitwerkt.
vers 12: Zalig is de man, die in verzoeking volhardt, want, wanneer hij de proef heeft doorstaan, zal hij de kroon des levens ontvangen, die Hij beloofd heeft aan wie Hem liefhebben.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
 • Henny:

  das niet zo mooi zeg!en ook nog pijnlijk ook.
  I i g wensen we jou beterschap , meestal duurt zoiets enkele dagen en dan knapt het iets op.
  Heb overigens goed nieuws, de dominee die wij beroepen hadden komt !!!!!!!!!!!!! ondanks dat hij 6 beroepen had en wij de 6e waren die een beroep op hem deden.
  Ben ik erg blij mee!
  We zaten nu een jaartje zonder dus wel fijn om weer een eigen predikant te hebben.
  Beterschap en lieve groetjes Henny

  • Ingrid:

   Dankjewel Henny. Ja, ik hoop dat het snel weer beter gaat, dit is niet echt fijn hè? Wat goed dat jullie nu een nieuwe predikant krijgen. Dat is toch wel fijn als je al een jaar zonder bent. Ik hoop dat hij een goede herder voor zijn gemeente mag zijn en jullie met een goede boodschap op zal mogen bouwen!

   Veel zegen toegewewnst,
   Liefs,
   Ingrid.


+ 1 = 9