Willekeurige bemoediging
  • Burgers van?
    Tegenwoordig heb je in Europa op de meeste plaatsen geen grenzen meer. Vroeger was dat anders, dan gingen we nogal …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Niet zomaar!

Ik werd er opnieuw bij bepaald wát een groot wonder ieder nieuw mensenleven toch is. Het is iets wat nooit met mensenhanden gemaakt kan worden. Zoiets moois, alles erop en eraan, helemaal compleet, met recht een “Godsgeschenk”. En tegelijk dacht ik eraan hoe ik afgelopen zondag een gesprek had met iemand die mij vertelde dat hij soms weleens wenste nooit bestaan te hebben….

Soms zijn er mensen die het idee hebben dat ze eigenlijk maar beter niet geboren hadden kunnen worden. Hun leven is een aaneenschakeling van narigheid, ze voelen zich ongewenst en onbemind, het liefste zouden ze stilletjes verdwijnen, met in hun hart de zekerheid dat er niemand zou zijn die ze zou missen.

Maar onze Vader God heeft immers ieder mensenkind gemaakt? Allemaal zijn we het werk van Zijn handen. Er zijn mensen die al hun hele leven moeten horen dat ze een “ongelukje” zijn, dat ze er eigenlijk niet horen te zijn. Zoiets kan veel schade aanbrengen in je hart. Vader God heeft ieder mens, die op deze aarde rondloopt zélf gemaakt én gewild. Het is goed om dát vast te houden in ons hart.

Als je kijkt naar een pasgeboren kindje, misschien in je eigen familie of zomaar op een foto, zou je dan óóit kunnen zeggen dat het er niet hoorde te zijn? Nee toch? Maar zo kijkt de Here God ook naar jou, naar mij, naar elk van Zijn kinderen. Je bent gewenst, gewild, kostbaar en bijzonder. Je bent uniek en speciaal, zoals jij is er maar één!!

Ik bid dat je de woorden hieronder zult meenemen en bewaren in je hart en dat het je mag bemoedigen!

Gods handen hebben jou gemaakt,
ja, jij bent echt Zijn wonder,
je was niet zomaar “weer een kind”
nee, jij bent zeer bijzonder.
Hij fluisterde daar zacht jouw naam
in die verborgenheid,
Hij wist allang wie jij zou zijn
én worden, met de tijd.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


5 + 8 =