Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Mijn sterke rots!

Gebed is de adem van de ziel is een uitspraak die ik weleens ergens gehoord of gelezen heb en die is blijven hangen. Sommige mensen vinden het moeilijk om te bidden. Toch is bidden niets anders dan praten met God. Je hoeft geen dure woorden te gebruiken, je mag gewoon met Hem praten op je eigen manier en in je eigen woorden. De sleutel van gebed is “contact” maken.

Als je in het nieuwe testament leest over de handel en wandel van de Here Jezus, dan zie je dat Hij in voortdurend contact stond met Zijn Vader. Er was altijd die directe verbinding met de Here God. Voor ons is dat weleens moeilijk, wij kunnen van tijd tot tijd het gevoel hebben dat God “zo ver weg” lijkt. Voor de Here Jezus was het contact met Zijn Vader als ademen. In elke ademtocht zat een boodschap een stukje verbondenheid met Hem die in- of uit- geademd werd. Het was een noodzaak voor de Here Jezus om dat voortdurende contact te hebben en zo is het ook voor ons een noodzaak om verbonden te zijn met onze Vader in hemel, door de Heilige Geest die in ons woont. Onze ziel is het die door God in ons gelegd is en die het centrum is van al ons denken en doen.  De ziel is eigenlijk het “leven” in de mens en het gebed is de zuurstof die moet zorgen dat dat leven in stand gehouden wordt. Onze ziel is iets waar we rekening mee dienen te houden, David wist dat en spreekt daar in zijn Psalmen regelmatig over.

Hoe wij ons voelen, hoe wij leven, hoe het met ons gaat, het is allemaal afhankelijk van de manier waarop wij ons bewust zijn van onze ziel en daarmee omgaan. III Joh. 2 : Geliefden, ik bid dat het u in alles welga en gij gezond zijt, gelijk het uw ziel wél gaat…    Als wij willen dat het ons wél gaat, zullen wij onze ziel in voortdurend contact met God moeten brengen, haar voeden met datgene dat van Hem komt, positieve waarheden die we in Gods woord kunnen vinden maar ook met de dingen die Hij heel persoonlijk tot ons hart spreekt.

David is iemand die meermaals zijn ziel toesprak, en één van de mooie dingen die hij zegt en waar ik vandaag mee wil eindigen is:  Waarlijk, mijn ziel, keer u stil tot God, want van Hem is mijn verwachting; waarlijk, Hij is mijn rots en mijn heil, mijn burcht, ik zal niet wankelen. Op God rust mijn heil en mijn eer, mijn sterke Rots, mijn schuilplaats is in God. Psalm 62:6-8.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + 4 =