Willekeurige bemoediging
  • Trots en fier.
    Trots en stoer kwam’ie aanzeilen, de rug helemaal bol en de staart als een grote dikke vlag, fier de lucht …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Met rasse schreden en voorzichtige voeten…

plannerEn zo zijn we alweer aangekomen bij de laatste dag van het jaar. Het is alsof het jaar voorbij gevlogen is, alsof het nog maar zo kort geleden is dat we aan een nieuw jaar begonnen…

Alles moet en gaat snel tegenwoordig. Soms heb je het gevoel alsof je geleefd wordt, al wil je het zelf wat rustiger aandoen, je moet op sommige fronten gewoon met de stroom mee. Als je rust wilt moet je het “inplannen”. Te gek voor woorden eigenlijk hè? En toch is het zo. Er worden soms van alle kanten dingen van ons verwacht en dikwijls is het ook echt nodig dat we inspringen, dingen aanpakken, helpen waar we kunnen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar was het een behoorlijk emotioneel jaar vol met ups en downs, heel veel is er gebeurd en als ik dan vandaag de balans opmaak dan ben ik dankbaar! Dankbaar dat de Here God er elke dag opnieuw bij was, dat Hij mij en ons nooit één seconde alleen heeft gelaten. Onze God is een God van trouw en dat heb ik ook dit afgelopen jaar weer mogen ervaren.

De afgelopen weken hebben we toegeleefd naar het kerstfeest, naar het einde van dit jaar en met rasse schreden kwam het nader, veel sneller dan ik eigenlijk gewild had, soms wil je gewoon de tijd een beetje stil laten staan, maar zo werkt het niet hè? Nog een paar uurtjes en dan begint er een heel nieuw jaar, een jaar dat nog blanco voor ons ligt en waarvan elke dag ingevuld zal worden en hoe gaanwe die dagen invulling geven?

Eén ding is zeker, ik wil dit nieuwe jaar met voorzichtige voeten betreden, stapje voor stapje, links en rechts van mijn kijkend of ik geen dingen kapot trap, genietend van al het moois dat de Here God voor mij heeft klaarliggen. Niet rennend, vertrappend en onoplettend overal voorbij razen maar rustig samen met Hem de weg bewandelen die mij, aan Zijn hand, het nieuwe jaar inleidt. Die intieme relatie die we met Hem mogen hebben is het zó waard om te koesteren, om daar alle rust en tijd voor te nemen. Vader God is elke dag opnieuw verlangend om tijd met ons door te brengen, elke morgen als wij ontwaken is Hij er al en als wij gaan slapen is Hij er nog steeds. Wandelen, spreken, lachen en huilen met Hem, het is mijn wens dat dát de invulling aan al mijn dagen zal geven en het is aan mij om die wens gestalte te geven in het nieuwe jaar!

Ik wens een ieder een mooie en goede jaarwisseling toe en een bijzonder gezegend nieuw jaar!!

2018

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + = 8