Willekeurige bemoediging
  • Het maakt uit!
    Er bestaat een lied dat ik alleen in het Engels ken, en de eerste regel gaat als volgt: What a difference …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Je veiligheid geroofd.

Weleens meegemaakt dat er bij je ingebroken werd? Ik gelukkig niet maar bij mijn zus is het wel een keer gebeurd. Het is een hele toestand want je waarschuwt uiteraard de politie, die vervolgens komt en sporenonderzoek doet, de woningbouw moet de sloten vernieuwen en het ergste van alles is dat je je gevoel van veiligheid totaal kwijt bent, ook al mis je verder niet veel spullen, je gevoel van veiligheid is geroofd! Het heeft echt tijd nodig om je in je eigen huis weer thuis te gaan voelen. Zij was gelukkig niet thuis toen er ingebroken is want als zoiets gebeurt als je wél thuis bent is het allemaal nog veel erger.

Deze inbrekers hadden een reservesleutel van haar meegenomen en toen ze dit ontdekte waarschuwde de politie haar dat ze dan wellicht van plan waren om nog eens terug te komen. Op een middag, een tijdje later, hoorde ze ineens geluid bij de voordeur en hoewel er nieuwe sloten op de deuren zaten schrok ze zich toch wild. Uiteindelijk bleek het slechts een stapeltje folders te zijn die door haar brievenbus waren gekomen maar de schrik zat er gewoon nog helemaal in.

Ik denk dat veel mensen wel een sleutel afgeven bij een vertrouwd iemand. Dat is ook handig voor het geval je jezelf ooit zou buitensluiten. Ikzelf heb bijvoorbeeld ook al mijn kinderen een sleutel gegeven en ook nog andere familieleden. Zelf heb ik ook weer sleutels van anderen. Wanneer er dan geluid is aan het slot weet je eigenlijk al bij voorbaat dat het een vertrouwd iemand is aan wie jijzelf je sleutel hebt gegeven, dus niets om bang van te zijn.

Wanneer wij de Here toebehoren is Hij het die in ons leven, in ons hart, van ons toegang heeft gekregen om woning te maken. Dat is een heel veilig en rustgevend gevoel. toch is er ook iemand die onze rust en veiligheid voortdurend probeert te roven. Maar dan is er dit:  Joh.10: 7-10: Jezus zeide dan nogmaals: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Ik ben de deur der schapen. Allen, die vóór Mij gekomen zijn, zijn dieven en rovers, maar de schapen hebben naar hen niet gehoord. Ik ben de deur; als iemand door Mij binnenkomt, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden. De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te verdelgen; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed.

De Here Jezus is de deur waar wij doorheen mogen gaan en dat is dan meteen zo veilig. Als wij door die deur gaan hoeven wij niet bang te zijn dat er inbrekers aan het slot komen morrelen. Als we dicht bij Hem blijven krijgt de vijand geen kans om ons te beroven want de Here zelf is onze Bewaarder, onze Beschermer. Bij Hem is vrijheid om in en uit te gaan, zonder angst, en weide te vinden, een weide die rust en voedsel vertegenwoordigt, dat is geweldig. Daar wordt je blij en dankbaar van om dat te overdenken.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 2 = 5