Willekeurige bemoediging
  • 29 februari 2008
    Afgelopen zondag was er in onze gemeente weer een doopdienst, maar liefst 10 mensen werden er gedoopt. Ik vind het …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

In het dal.

Uw woord beschijnt mijn levenspad
het geeft mij hoop en zicht,
als alles donker lijkt te zijn
brengt Uw woord troost en licht.
Ik dank U voor Uw grote trouw
en voor Uw warme hand,
die steeds de mijne houdt omvat
ook in ’t dal, dat donk’re stukje land.

Gisteren heb ik het over David gehad die zelfs in het dal zich nog veilig wist omdat hij ervan overtuigd was dat hij er niet alleen door hoefde maar dat de Here God bij hem was. Een absolute waarheid en ook voor ons mooi om vast te houden en ons in herinnering te halen wanneer wij door de nacht moeten gaan. In zulke omstandigheden van ons leven kunnen we het moeilijk hebben en soms weleens jammeren of mopperen. We zitten liever op de bergtop, daar waar alles goed en mooi is, maar wat is er nou zo mooi op de bergtop? Dat is het uitzicht over het dal. Daar in dat dal groeien mooie bloemen en planten en zelfs in het dal zijn er nog dingen om blij en dankbaar voor te zijn, maar je moet het willen zien.

Natuurlijk is het niet fijn als je je in een dal lijkt te bevinden, en de weg om weer naar boven te klimmen kan moeizaam zijn, maar ook deze perioden werken eraan mee om ons sterk te maken, en om ons vertrouwen op God te laten groeien. En als je er dan later op terugkijkt, dan is er toch vaak dankbaarheid, omdat je er sterker en beter weer uitgekomen bent. En als je vanaf de bergtop over dat dal uitkijkt, dan zie je de schoonheid die er óók in dat dal is, maar als je zelf daar beneden bent, dan kan het knap donker lijken om je heen. Maar stel dat je in een donker huis thuis komt, wat is dan het eerste wat je doet? Dan reik je naar het lichtknopje en je doet het licht aan, want je beseft zelf wel dat het geen nut heeft als je daar in die donkere gang gaat staan mopperen, daar wordt het echt niet lichter van.

Een Bijbeltekst van een paar dagen geleden schiet opnieuw in mijn gedachten bij het overdenken hiervan. Psalm 119:105 zegt: Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.

Als het in ons leven weleens moeilijk is, en alles lijkt donker, dan moeten we licht maken. Gods woord lezen, daarin staat voor iedere situatie in ons leven, een bemoediging, een vertroosting, een vermaning soms, kortom álles wat we maar nodig hebben kunnen we daar vinden. Laten we ons pad verlicht houden door Gods woord, zodat we óók in het dal nog mooie en goede dingen om ons heen kunnen ontdekken. En daarbij mogen we weten dat de Here God ons nóóit alleen laat, zélfs niet in het dal.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 5 = 11