Willekeurige bemoediging
  • Gedeelde agenda's
    Wat is een computer toch soms handig. Zoals nu ook, ik maak de letters zo groot dat ik ze goed …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Hoor wie het zegt..

logo[2]

Op één van de allereerste dagen dat Groot Nieuws Radio bestond ben ik daar te gast geweest. Ik kende Evert ten Ham (oprichter van Groot Nieuws Radio) persoonlijk doordat ik mijn gedichten cd bij hem in de studio had opgenomen en lang voordat de radiozender een feit was hadden we al over de plannen gesproken en had hij me van zijn droom, deze radiozender, verteld. Het is echt een groot wonder geweest hoe die hele zender tot stand is gekomen en toen dat zo ver was heeft hij me uitgenodigd in de studio. Ik was de gast in zijn ochtendprogramma dat twee uur duurde. Dat was een hele bijzondere ervaring, en ondanks dat het live was en ik van tevoren niet wist welke vragen ik zou moeten beantwoorden was het (tot mijn eigen verrassing) heel ontspannen en ik vond het echt superleuk om te doen. Het is geweldig dat zo’n radiozender er is, want het is toch zo belangrijk dat het evangelie wordt uitgedragen en dat mensen ermee bereikt worden. Dat kan door middel van ons getuigenis, door bijv. zo’n radiozender, door de televisie, er zijn in ons land gelukkig nog mogelijkheden genoeg en dat is op zich al genade. Veel mensen kennen de Here God nog niet en hebben zo hun eigen mening hierover in de loop der jaren gevormd, hieronder zomaar eens een paar van deze opmerkingen die ik weleens gehoord heb.

…uitspraken van mensen…

God? Tja, ik wéét het niet zo, er moet wel ergens “iets” zijn, maar of je dat God moet noemen?

God? Nee, dáár geloof ik niet in, áls er een God zou zijn dan zou het toch niet zo’n puinhoop in de wereld zijn zeker?

God? Hmmm, ja vróéger ben ik wel met het geloof opgevoed, maar het zegt me niet veel meer.

God? Och, in ieder mens zit wel een stukje God.

God? ah, kom op zeg, geloof je dáár nog in? Dat zijn toch zeker sprookjes die uit de tijd zijn?

God? Jazeker, dat was die boeman, die elke dag in mijn ouderlijk huis ter sprake kwam, je mocht niks, je dúrfde ook niks, en je probeerde het ook niet stiekem, want Hij zag je overal, brrr, nee hoor, mijn portie aan fikkie.

…uitspraken van een gewéldige Vader…

Ellen? Jazéker, Ik zie nog haar állereerste begin, Ik heb haar met zóveel tederheid gevormd, Ik heb haar héél zachtjes aangeraakt, tjonge, wat hád Ik een toekomstdromen voor haar in gedachten. Jammer dat zij Mij wat uit het oog verloren is, maar Ik heb nog hoop hoor, Ik wacht op haar met groot verlangen, Ik houd verschrikkelijk veel van haar.

John? Natúúrlijk, Hém heb Ik met een héél speciaal doel gemaakt. Zijn ouders namelijk, konden geen kinderen krijgen, hóé vaak hebben ze Mij gevraagd om een kindje, toen heb Ik John gemaakt. Bijzonder hè? Wat wáren zijn ouders blij met hem, en Ik ook natuurlijk. En nog steeds, hij is door de jaren heen dicht bij Mij gebleven, Ik ben zó trots op hem.

Pieter? Wat dacht je zeg, hoe zou Ik hem óóit kunnen vergeten? Ik was nog volop aan hem bezig, hij was nog maar zó pril, maar zijn ouders wilden hem niet en zij hebben besloten om hem weg te geven. Onmiddellijk heb Ik een hele speciale bescherming rond hem heen gebouwd, Ik heb gezien hoe zijn pleegouders hem na zijn geboorte hebben meegenomen. Ik heb gezien hoe het daar was, Ik heb ook de leegte gezien die het ontbreken van zijn biologische ouders in hem teweeg bracht, maar Ik heb hem nóóit uit het oog verloren en twee maanden geleden heb Ik hem opnieuw mogen ontmoeten, Mijn jongen.

Greetje? Als Ik aan haar denk dan wordt Mijn hart zó warm. Zij is zo’n bijzonder mensenkind, blij, lief, eerlijk en trouw, een schat. Haar ouders hebben haar vanaf heel jong al verteld over Mij, en toen ze ouder werd is ze zelf begonnen om met Mij te praten, eigenlijk is ze nog nooit echt bij Mij vandaan geweest, heerlijk hè?

Jij? Maar kind toch, je wéét toch wel dat Ik je nóóit alleen zou laten? Je weet toch óók dat Ik verschrikkelijk veel van je houd? Iedere minuut van je leven heb Ik je gezien en gevolgd, élk moment staat in Mijn hart gegrift. Élke secónde die je in Mijn aanwezigheid hebt doorgebracht koester Ik. Elke traan die je ooit gehuild hebt, heeft Mij persoonlijk verdriet gedaan. Iedere verwonding die je hebt opgelopen ken Ik, Ik wéét van je pijn, Ik wéét van je verdriet, Ik wéét wie je bent, Ik wéét wat er in je omgaat, Ik wéét hoe je omstandigheden zijn, Ik wéét álles van je. En wát er ook ooit gebeurd is in je leven, Mijn liefde voor jou is nooit minder geworden. Mijn verlangen naar jou is nooit minder geworden, Mijn trouw aan jou is nooit minder geworden. Ik ben er altijd voor je, Ik luister altijd naar je, Ik houd van je, Ik heb interesse in alles wat je doet, Ik kies áltijd jouw kant, Ik heb álles voor je over, dat heb Ik wel aan je bewezen hè, en weet je waarom? Omdat Ik zó verschrikkelijk gek op je ben!

Bloemen[1]

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 1 = 4