Willekeurige bemoediging
  • Mijn Stuurman.
    Gisteren reed ik, na het oppassen bij mijn dochter, naar huis en op de snelweg zat ik achter een leswagen. …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Het gastenboek.

Gastenboek[1]

Op de meeste site’s kun je ze vinden, gastenboeken. Gastenboeken zijn bedoeld om eventjes in een paar zinnen weer te geven hoe je denkt over de site en dat wat deze vertegenwoordigt. Ikzelf had op mijn vorige site ook zo’n gastenboek en het is altijd leuk om de berichtjes te zien die men daar achterlaat. Maar eerlijk is eerlijk, hoezeer het ook mijn verlangen is dat deze site tot zegen van de bezoekers mag zijn, tóch is het ook voor mezélf plezierig als ik zie dat het echt iets teweeg mag brengen in de harten van mensen. Iedere dag zit ik hier en dan vraag ik of de Here zelf mij inspiratie wil geven om hier iets te schrijven. Ik wéét uiteraard als geen ander, dat ik van mijzelf niets te brengen heb. En als je dan ziet dat de Here je toch wil gebruiken, dan maakt dat je blij vanbinnen.

Toen moest ik er zo aan denken, stel je voor dat de Here God óók een gastenboek zou hebben, wat zou ik dáár dan in zetten? Zou Hij het leuk vinden als wij in Zijn gastenboek zouden schrijven? Ik denk het vast wel, het doet Zijn Vaderhart óók goed als wij onze waardering, onze dank en onze liefde voor Hem en voor alles wat Hij voor ons doet, zouden “opschrijven” het Hem vertellen voor een keertje, en hoe mooi is het als het ene keertje een dagelijks terugkerende gebeurtenis wordt die je meer en meer gaat koesteren, want dat is wat het uitwerkt om van hart tot hart liefde te delen.

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, zoveel liefde die Vader God ons geeft, zoveel zegeningen die we uit Zijn hand mogen ontvangen. Ook ik heb gisteren opnieuw zo’n grote zegen van Hem mogen ontvangen en het eerste wat in mij opkwam was om mijn Vader daarvoor te danken uit het diepst van mijn hart. Maar ook zonder zegeningen ben ik Hem dankbaar en houd ik van Hem met heel mijn hart en af en toe is het mij zo groot dat ik niet eens woorden genoeg kan vinden om Hem mijn liefde en dank te brengen, dan ben ik alleen maar heel stil en weet mij gekoesterd in Zijn aanwezigheid, dan weet ik dat Hij de diepste diepten van mijn hart kent en doorgrondt, dat Hij mijn gedachten kent, en dat zijn de meest intieme en warme ervaringen die ik niet in woorden uit kan leggen maar die ik bewaar in mijn hart.

Lieve Vader,

Wat ben ik blij dat ik U mocht leren kennen, wat heerlijk dat Uw Zoon Jezus dat mogelijk heeft gemaakt. Nooit kan ik U en Hem genoeg bedanken daarvoor, nooit zal ik het kúnnen begrijpen, maar wél kan ik er iedere dag opnieuw eindeloos van genieten. Ik ben Uw boek aan het lezen en ik ben er zeer door gezegend. Wat een rijkdom aan wijsheid en wat een bron van inspiratie. Ik ben er nog lang niet klaar mee en iedere keer zie ik weer nieuwe en andere dingen. Mijn leven is er totaal door veranderd en ik wil U daar zeer voor bedanken. Het contact met U maakt mij sterk, het maakt mijn leven rijk, U heeft mijn leven én mij, waarde gegeven, U heeft mijn hart warm gemaakt, U heeft mij toekomstperspectief gegeven. U bent mij zó enorm dierbaar, U bent de liefde van mijn leven. Ik wil U danken dat ik Uw huisadres heb gekregen en dat ik te allen tijd bij U welkom ben. Ik voel me er niet als een gast, ik voel me er thuis, U maakt dat ik mij er thuis voel. Ik wil U danken voor Uw woorden van bemoediging, van vertroosting, van vermaning ook, want dat helpt mij om te groeien. Ik dank U voor Uw liefde die ik overal doorheen proef, voor Uw getrouwheid, voor Uw absolute eerlijkheid en rechtvaardigheid. Ik vind het zo geweldig dat U echt geïnteresseerd bent in alles wat ik doe. U kunt overal over meepraten met mij, bovendien heeft U altijd goede adviezen en goede raad als ik het zelf niet zo goed meer weet. U kunt zo geweldig goed luisteren, ik voel me altijd door U begrepen, U spreekt met mij en U heeft een absoluut respect voor mij, iets wat mij tot voorbeeld dient in mijn houding ten opzichte van anderen. Ja, U bent voor mij als een kostbare schat, die ik koester en die ik voor geen goud ter wereld ooit kwijt zou willen! Ik ben zo dankbaar dat ik Uw kind mag zijn!

Ik houd van U Papa!!

Misschien een leuk idee om vandaag eens een berichtje te schrijven in het boek van Vader, een berichtje dat Zijn hart verwarmt en een glimlach op Zijn gezicht brengt. Ik weet zeker dat Hij er blij mee zal zijn.

Ik breng U mijn berichtje,
mijn dank schrijf ik hier neer.
U bent mijn één en alles,
Mijn Vader God, mijn Heer.
Ik wil U graag vertellen
hoeveel ik van U houd,
U bent mijn grote “Schat”
en al het andere laat mij koud.

bedankt

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + = 9