Willekeurige bemoediging
  • Lafaard.
    Ik heb gisteren iets verteld over die conferentie waar ik was in Duitsland, dat was eigenlijk een conferentie die ging …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Help!

no_internet_explorer[1]

Mijn vriend zit eventjes zonder internet. Het ene abonnement is afgelopen en het andere gaat pas over een aantal dagen in werking, dus eventjes een niemandsland. Nu heeft hij een paar adresjes waar hij dan terecht kan om toch zijn werk te kunnen doen, maar het is best lastig. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als “mobiel internet” lang leve de moderne techniek.

Dit zette me wel aan het denken, het internet kan een bron van informatie zijn, een communicatiemiddel, een zoekmachine om heel veel dingen te vinden, nou ja, je kunt het zo gek niet bedenken of het is via internet mogelijk. De hele wereld ligt aan je voeten, maar dan één storinkje, of zoals in dit geval een kleine misrekening  en je bent afgesloten van alles, je kunt helemaal niets meer. Dan ineens beperkt je hele wereld zich weer tot een klein hoekje in je slaapkamer zoals dat in mijn geval zou zijn. Nou valt dat bij mij nog wel mee hoor, want eigenlijk gebruik ik de computer hoofdzakelijk om aan mijn site te werken en om e-mails uit te wisselen en weleens een paar andere sites te bezoeken, maar ondanks dat is het toch vervelend. Maar toen dacht ik er zo aan, ik ben via een kabel aangesloten op het netwerk van mijn “provider” en zo’n provider is iemand die je voorziet van de mogelijkheid om dat internet te gebruiken.

Dit bracht me bij onze hemelse “Provider” zo wordt de Here in het Engels ook wel  genoemd, “our Provider” onze Voorziener. En ook Hij is in staat om vanuit één plaats, de hele wereld te overzien, alles wat wij Hem vertellen in Zich op te nemen, om ons informatie te geven, te helpen, en door het gebed zijn we in staat om met Hem én met broeders en zusters overal ter wereld, verbonden te zijn. Ieder kind van God is als het ware met een lijn aan Hem verbonden en kan, via die open verbinding, met Hem communiceren. En de Here kan, doordat Hij weet van ieders omstandigheden, bijvoorbeeld de één op het hart leggen om voor een ander te bidden. Dat is het mooie, maar wat óók mooi is, is dat er van de kant van de Here nóóit een storing zal optreden en Hij zal ons ook nooit afsluiten, dat is iets wat we zeker mogen weten, dus áls het een keertje wat stroef gaat, of de verbinding “lijkt” verbroken, dan weten we in ieder geval dat we het bij onszelf moeten zoeken, en dat maakt het al een stuk eenvoudiger.

In ieder geval is het zo dat, als wij zijn aangesloten op het hemelse “internet”, we te allen tijde dáár ons heil mogen zoeken, dat we mogen communiceren met onze hemelse Vader, dat Hij ons wijsheid wil geven in alle dingen, dat Hij ons wil leren vanuit Zijn woord, dat Hij ons wil helpen met alles, dat Hij 24 uur per dag te bereiken is. Toch is dat wonderlijk hè? Ik heb het ook weleens, als ik iets wil versturen ofzo, dat ik van de computer een berichtje krijg dat het te druk is en ik het op een later tijdstip  nog eens moet proberen, maar óók dat heb je nóóit bij God. Alsof Hij niets anders te doen heeft dan naar jou en mij te kijken, te luisteren en ons te helpen. Ik vind dat iets heel moois en kostbaars, want van mijn kant wil dat nog weleens haperen hoor…

Fp4_19[1]God is een persoonlijk God, Hij houdt van ieder van ons héél persoonlijk, Hij kent ons totaal, Hij weet precies onze omstandigheden, ons hart, onze gedachten, onze noden en onze vragen en dan staat er zo’n mooi vers in Filipp.4:19Mijn God zal in al uw behoeften naar Zijn rijkdom heerlijk voorzien, in Christus Jezus.

Een prachtig vers dat ook voor deze dag, speciaal voor jou en mij, heel persoonlijk, in onze heel persoonlijke omstandigheden en behoeften geldt.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + 1 =