Willekeurige bemoediging
  • 4 februari 2006
    Laat uw wijze van doen onbaatzuchtig zijn…………..Hebr.13:5a. Onbaatzuchtige liefde, waar kom je het nog tegen? Meestal is het zo dat …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Godsvertrouwen

crisis3[1]Wat is dit toch een donkere tijd, wat is er veel geweld, we horen van ontucht, van oorlog, we horen van opstand en rampen, we horen van crisis en misleiding, we horen van beroving, inbraak, moord en doodslag, en je bent nergens meer veilig… Wie durft zijn kinderen nog met een gerust hart de straat op te sturen? Wie durft ’s aovnds nog alleen de  straat op te gaan? Zelfs in je eigen huis ben je niet meer veilig, niet in de trein, niet op de autoweg, niet in de supermarkt, zelfs niet meer in de kerk. Het geweld viert hoogtij, zelfs in de natuur,ook daar zien we geweld, overstromingen, extreme sneeuwval, kou, stormen, aardbevingen, tsunami’s, vulkaanuitbarstingen, aswolken. En wat te denken van allerlei ziekten die niet of nauwelijks te genezen zijn en die je “zomaar” kunnen overkomen, neem nu momenteel ook weer dat Ebola virus, mensen worden er bang van.
Als je er goed over nadenkt dan gaat er overal om ons heen dreiging van uit, overal loert gevaar. Daar zou je toch bang van worden als je erover nadenkt? Mensen zijn niet voor niets steeds vaker depressief, zien het niet meer zitten, maken een eind aan hun leven. Neem nou veel van die “beroemde” sterren, ze hebben alles wat hun hartje begeert, maar kennen geen vrede. Een spreekwoord zegt dat geld niet gelukkig maakt, en we kunnen zien dat dat maar al te waar is. Mensen jagen naar rijkdom, doen er alles voor om iets te bereiken, en als ze het dan hebben dan maakt het hen alleen maar diep ongelukkig, want rust, vrede,  veiligheid en gezondheid kunnen ze er niet mee kopen. De natuur wordt vergiftigd met allerlei schadelijke stoffen, de wateren worden vergiftigd, vogels vallen dood uit de lucht, vissen drijven dood in het water, ons eten wordt vergiftigd zonder dat wij het weten, de gedachten van mensen worden vergiftigd, relaties worden vergiftigd. Hoe triest is dat alles…

Voor ons, kinderen van Vader God, is het, als het goed is, anders. Wij mogen ons vertrouwen stellen op de Allerhoogste God. Wij mogen weten dat Hij er is en alle dingen in Zijn handen houdt. Houdt dat in dat wij overal buiten worden gehouden? Nee, maar het is wél zo dat we een houvast en een toevlucht hebben en dat zorgt ervoor dat ons hart rustig mag zijn en dat we vrede en blijdschap mogen ervaren wanneer we een relatie hebben met de Here God.Hoe belangrijk is het ook om juist in deze tijd te bidden voor onze regering, voor Israël, voor de vrede van Jeruzalem, maar ook voor de mensen die God nog niet kennen. Dat is een belangrijke verantwoording die wij hebben, een taak voor ieder kind van God.

76285657c5177b81648227437dd17725[1]Voor vandaag wil ik een stukje van een overbenkende Psalm meegeven die we ons in herinnering mogen brengen als soms de dingen wel erg confronterend kunnen zijn. We hoeven niet bang te zijn, we mogen weten dat er voor ons te allen tijd een schuilplaats is.

Psalm 91: Godsvertrouwen in gevaren 1 Wie in de schuilplaats des Allerhoogsten is gezeten, vernacht in de schaduw des Almachtigen. 2 Ik zeg tot de HERE: Mijn toevlucht en mijn vesting, mijn God, op wie ik vertrouw. 

 
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail