Willekeurige bemoediging
  • “Mijn” Saartje.
    Op een dag kwam ze binnenlopen, samen met haar moeder, een kleine krullenbol die eerder jongensachtig en stoer overkwam en …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Geluk? Of genade?

image“Nou mevrouw u hebt wel geluk gehad, het had heel anders kunnen aflopen”. De monteur in de garage kijkt me ernstig aan terwijl hij dit zegt.

Wat was er gebeurd? Ik was afgelopen zondagmorgen al vroeg onderweg naar de samenkomst. Ik woon zelf in Middelburg en de kerk waar ik naartoe ga is in Vlissingen, een ritje van slechts een paar kilometer. Ik had mijn auto net een dag eerder weer terug van de garage waar een nieuw wiellager en nieuwe remblokken erin waren gezet en welgemoed ging ik dus op weg. Ik reed op de snelweg A58 en was nog maar net een paar kilometer onderweg toen in één keer mijn linkervoorwiel blokkeerde en de auto ging slingeren. Gelukkig was het vrij rustig op de weg en heb ik de auto meteen naar de vluchtstrook gereden. Ik moest behoorlijk aan het stuur trekken maar het ging allemaal zo snel en gelukkig zat ik meteen op de vluchtstrook.

Toen ik uitstapte zag ik een hele zwarte streep op de weg van waar de auto blokkeerde tot aan de plek waar ik stond. Ik ging terug in de auto (ja ik weet dat dat niet mag) op zoek naar mijn tasje met autopapieren om het telefoonnummer op te zoeken van de pechhulp service. Dat was nog lastig zoeken want ik heb net een andere pechhulp en kon me in eerste instantie niet meer herinneren waar ook alweer… :-) Maar lang leven het mobiele internet, op mijn telefoon mijn bankappje geopend, gekeken bij de afschrijving en daar gevonden wat ik zocht. Vervolgens via Google het telefoonnummer opgezocht en jawel hoor, na een kort telefoongesprek (alles veilig buiten op afstand van de auto uiteraard) kwam de hulp al snel ter plaatse. Mijn auto werd weggesleept met een sleepwagen en ik mocht in de sleepwagen klimmen. Tjonge wat was dat ding hoog om in te klimmen maar jawel uiteindelijk troonde ik een eind boven de weg en gingen we naar de garage.

Eenmaal daar mocht ik weer uit de hoge wagen klimmen en kwam er nog een andere monteur die me meenam naar het kantoor waar een en ander geregeld werd. Het kwam er op neer dat mijn auto daar bleef staan en dat ze hem op maandagmorgen naar de garage zouden brengen waar hij net gerepareerd was en ik werd met de sleepwagen netjes thuisgebracht. Nou wél in de cabine en niet op sleep natuurlijk hè :-) De auto is volgens afspraak keurig daar afgeleverd en vanmiddag (dinsdagmiddag) mocht ik hem weer ophalen. Hij is kosteloos gerepareerd en we kunnen er weer veilig mee rijden.

Weet je wat ik zo bijzonder vind? In eerste instantie lijkt het een tegenslag als je auto blokkeert en je op de vluchtstrook terecht komt. Maar als dit niet op zondagmorgen, op een betrekkelijk rustige weg op dat moment, was gebeurd dan was het misschien vandaag gebeurd op een drukke snelweg richting Oogziekenhuis Rotterdam waar ik een afspraak had. Aan wat er dán had kunnen gebeuren wil ik maar niet denken.

Ik ben de Here God dankbaar voor Zijn bescherming! Ik denk aan die prachtige Psalm 91 waar het gaat over het Godsvertrouwen. En dan staat er in vers 11: want Hij zal aangaande u zijn engelen gebieden, dat zij u behoeden op al uw wegen. Was het geluk? Nee, het was genade! God is een God van trouw en ook vandaag rust Zijn oog op een ieder van ons, wat een mooie gedachte hè? Ik wens je een gezegende dag toe!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + = 7