Willekeurige bemoediging
  • 23 december 2005
    3e vervolg. Een volwassen man, onze Here Jezus. Ik vind het indrukwekkend dat Hij de moed had om als een …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ff doortrappen nog.

Ik was zo met iemand in gesprek over het fietsen op een hometrainer, en ik vertelde dat mijn ouders ook zo’n ding op zolder hadden staan jaren geleden. Mijn moeder had er een paar maal op gefietst en tegen mijn vader gezegd dat het voor hem ook best goed zou zijn om te doen. Dus op een dag ging hij ook fietsen en toen hij beneden kwam zei hij dat hij het maar niks vond, veel te vermoeiend en je komt uiteindelijk nergens. Later ging mijn moeder weer fietsen en toen ze begon te trappen vloog ze bijna over het stuur heen, wat was nou het geval, mijn vader had de weerstand helemaal teruggedraaid waardoor je het effect krijgt van een fiets zonder ketting, hahaha en zelfs dat vond hij nog te vermoeiend :-) We hebben er thuis wel om gelachen, en deze vrouw met wie ik het had over dat fietsen zei, dat ze zelf ook op de laagste weerstand was begonnen maar nu al de weerstand op 7 had staan.

Weerstand opbouwen, je begint laag en komt steeds hoger, maar je conditie wordt daardoor ook opgebouwd, zodat je op den duur meer en langer kunt fietsen en je er sterker door wordt. In Jacobus 4:7 daar staat: Onderwerpt u dus aan God, maar biedt weerstand aan de duivel en hij zal van u vlieden. Weerstand bieden aan de duivel, aan de verleidingen van deze wereld. Er zijn zoveel dingen die tegenwoordig zo normaal zijn, maar die in Gods ogen verwerpelijk zijn. Er kunnen in ons leven ook soms dingen zijn waar we regelmatig mee te maken kunnen hebben, dingen die elke keer mis gaan, die steeds opnieuw een verleiding vormen waar we voor bezwijken. En eigenlijk zijn we te zwak of te moe om weerstand te bieden aan deze verleidingen en hoewel we ons er niet echt fijn bij voelen, doen we toch niets om er tegenin te gaan. Maar de Bijbel roept ons óp om weerstand te bieden, juist wél ertegenin te gaan en niet erin méé te gaan.

Het gaat erom om in eerste instantie je wíl te activeren, je moet willen veranderen, willen ophouden met deze verkeerde verslaving, gewoonte, wat dan ook. Het “willen” is dus het eerste begin van de verandering, zoals het gaan plaatsnemen op die hometrainer het begin is van een betere conditie. En daarna komt het op volharding aan, volhouden, elke dag opnieuw toch weer die fiets beklimmen en beginnen met de training, elke keer opnieuw kiezen om niet toe te geven aan dat verkeerde. En in het begin is dat heel erg moeilijk, maar uiteindelijk zul je merken dat het steeds makkelijker wordt.

Geestelijke conditie opbouwen en als overwinnaar uit de strijd komen tegen de verleidingen van de duivel, “de goede strijd des geloofs strijden”, zoals Paulus het ook schrijft. Meer dan ooit tevoren hebben we dat nodig in deze tijd! Overwinnaars zijn mensen die doorzettingsvermogen hebben, mensen die niet opgeven bij een beetje weerstand. Zoals het op het plaatje hiernaast staat: Winnaars geven nooit op maar opgevers winnen nooit! Aan mij en aan jou de keuze welke van de twee we zijn!!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


2 + 7 =