Willekeurige bemoediging
  • Het is volbracht!
    Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Feestje!

Onze Joyce heeft een tijdje terug haar diploma vakfotograaf gehaald en is regelmatig bezig met foto’s en filmpjes te maken. Fotoshoots of reportages en één van de dingen die ze mooi vindt om te doen is om zelf een stilleven te arrangeren en daar dan een tekst bij te maken.

Nu had ze een paar dagen geleden een boeket besteld bij de bloemenzaak waar haar zus Gabriëlle werkt. Joyce heeft ook al een paar keer een promotiefilmpje voor de baas van Gabriëlle gemaakt en nu wilde ze daar graag haar boeket vandaan hebben omdat deze zaak niet zomaar bosjes bloemen verkoopt maar allemaal losse bloemen waar dan op wens boeketten en allerlei ander werk van gemaakt wordt. Dus Joyce legde uit dat ze graag een boeket wilde met allerlei verschillende bloemen zowel qua kleur als ook qua grootte waarop Gabriëlle reageerde: Oh je bedoelt een feestje?” Ik denk dat dat de benaming is van zo’n soort boeket en ik ging even met Joyce mee om het op te halen en echt, het wás ook inderdaad een feestje! Een prachtig boeket waar je meteen een zonnig en feestelijk gevoel bij kreeg.

Joyce heeft de bloemen thuis in een prachtige vaas gezet en er toen een foto van gemaakt waarbij ze ook een tekst geschreven heeft. Ik zal hem straks onderaan dit blogje plaatsen. 

Toen ik dat mooie boeket zag, al die kleuren, al die vormen en geuren, moest ik er zo aan denken dat ook wij, Gods kinderen, zo’n mooi boeket mogen vormen met elkaar. We zijn allemaal verschillend, we hebben verschillende kleuren en vormen maar God heeft van ons stuk voor stuk mooie bloemen gemaakt. Als je dat boeket bekijkt dan zit er bijvoorbeeld een grote zonnebloem in maar ook takjes met heel fijn groen, tere rozen, gerbera’s, fresia’s, anjers, en nog zoveel andere bloemen. Niet één is meer dan de ander, niet één is minder dan de ander, ze zijn allemaal nodig om met elkaar dat mooie boeket te vormen.

Weet je, vandaag is het zondag, misschien ga je naar een kerk of gemeente, misschien luister of kijk je thuis naar een kerkdienst, misschien lees je zomaar in stilte je bijbeltje vanmorgen. Maar één ding mag je onthouden, ook deze morgen kijkt de Here God naar ons, waar we ook zijn, en Hij overziet het geheel, Zijn ogen gaan over de ganse aarde zegt Zijn woord. En wat Hij ziet zijn al die mooie kleuren tezamen, een beeld dat blijdschap in Zijn hart brengt. Hij beziet dat mooie boeket, Hij ziet ons: “Zijn feestje”.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + = 15