Willekeurige bemoediging
 • Heel vroeg!
  Afgelopen woensdag ging om 04.45 mijn wekker af. Pffff, dat was schrikken, blijkbaar was ik nog in een diepe slaap, …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

“Face your fears”


8268287_orig[1]“Face your fears”

Dit is een Engelse uitdrukking die zoveel wil zeggen als “zie je angsten onder ogen” of “ga de confrontatie aan met je angst” Ik merk bij mezelf dat ik al gauw geneigd ben om weg te lopen bij dingen die mij angst inboezemen. Dat ik probeer om situaties te vermijden, of net als vroeger in de klas, als ik bang was om een beurt te krijgen, dan keek ik niet op, maar hield mijn blik op mijn tafel gericht in de hoop dat de leraar mij dan over het hoofd zou zien.

Wat is nou eigenlijk één van de kenmerken van ergens voor weglopen? Het gevaar, datgene waar je bang voor bent, zal je blijven achtervolgen, en doordat het áchter je aankomt, zul je nooit precies kunnen inschatten in hoeverre het al bezig is om je in te halen en je blijft maar vluchten en vluchten en jouw manier van leven wordt eigenlijk bepaald door datgene waar je bang voor bent.

Één van de dingen die David geleerd had was, dat hij samen met zijn God tot alles  in staat was en dan zegt hij in Psalm 18:30 Met U immers loop ik op een legerbende in en met mijn God spring ik over een muur. Wat David deed, was zijn angsten onder ogen zien, en dat niet alleen, hij ging er zelfs op af, hij ging de confrontatie vol aan. Hij zegt hier “met U loop ik op een legerbende in” om op dat leger in te lopen moet je dus met je gezicht naar dat leger staan. David heeft veel moeten vluchten, onder andere ook voor Saul en hij heeft in vele penibele situaties verkeerd, maar hij heeft ook ervaren dat God hem toch altijd weer uitredding bracht en dáárom kon David deze woorden schrijven.

Wat heeft hij gedaan? Hij is ten eerste gestopt met vluchten, hij stond stil en toen heeft hij zich omgedraaid met het gezicht recht in dat van de vijand en tóén ging hij nog een stap verder, hij was degene die op de legerbende in liep en uiteindelijk gaan ze dan voor hém op de vlucht, hij neemt op dat moment de regie over zijn leven weer in zijn eigen hand, hij bepaalt hoe hij zijn leven wil inrichten, hij laat zich niet langer opjagen.

Psalm 46:2-3 zegt: God is ons een toevlucht en sterkte, ten zeerste bevonden een hulp in de benauwdheden. Daarom zullen wij niet vrezen, al verplaatste zich de aarde, al wankelden de bergen in het hart van de zee. Dat stukje “ten zeerste bevonden een hulp in de benauwdheden” dat wil zeggen dat God op dat punt beproefd is geworden door de mensen en door David zelf, en glansrijk de test heeft doorstaan. God is absoluut te vertrouwen en al komen er nóg zulke moeilijke dingen op onze weg, laten we er niet voor vluchten maar laten we ze recht in de ogen kijken en sámen met Hem de overwinning erover behalen. Doe wat je niet durft te doen, maar doe het wel altijd samen met God.

full21005999[1]

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
 • Hannie:

  Geweldig om dit te lezen, ik vlucht ook veel liever weg hoor! Alleen ik ben vluchten moe en ook steeds in deze angst te zitten…..en dan verandert wat in mijzelf, gewoon aangaan……
  Met de zinnen in mijn achterhoofd…….waarom vluchten?
  Wat gebeurt er…..?
  Wat kan er gebeuren…?
  En met God aan onze Zijde kan er weinig gebeuren……en met gebed in mijn hoofd…
  En niet door angst te laten weer houden…..
  Zet ik net als David stap naar voren……
  De eerste stappen blijven moeilijk, net als leren lopen…..
  En toch het werkt echt…..
  Voor mezelf…….voelt het echt fijn, geen vluchtgedrag meer….
  En weet je wat het mooiste is…….God laat hier weer prachtige dingen zien , prachtige wonderen….

  Laat je leiden door God…..
  Liefs

  • Ingrid:

   Goed om te horen Hannie, fijn dat je dit zo mag ervaren! Ik wens je heel veel zegen toe en dat je samen met de Here God je dwars door alles heen elke angst mag overwinnen!!


+ 7 = 11