Willekeurige bemoediging
  • Meer dan ooit tevoren.
    Psalm 18:1-4: Ik heb U lief, Heer, mijn sterkte, Heer, mijn rots, mijn vesting, mijn bevrijder, God, mijn steenrots, bij U …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Even knuffelen.

Ik hoorde ooit een uitspraak die me heel erg aansprak. De persoon met wie ik in gesprek was zei: “stel je nou voor dat ik voor Gods troon kom te staan en ik kan Hem dan wel alles vertellen over voetbal maar ik weet niet eens wat er allemaal in Zijn woord staat, ik zou me diep ellendig voelen”.

Ik vond dat eigenlijk een heel mooie uitspraak en ook wel iets om over na te denken. Weet je, wanneer je zo’n verlangen hebt om meer van God en van Zijn woord te willen weten dan komt dat voort uit een hart van liefde en dankbaarheid voor Hem. Wanneer je van iemand houdt dan is het logisch dat je elkanders wensen kent en dat je je best doet om aan die wensen gehoor te geven, waarom? nou, gewoon omdat je weet dat je de ander daar blij mee maakt. Zo mogen we ook met de dingen van God omgaan. We mogen in Zijn woord lezen wat Hij graag ziet, hoe Hij het graag hebben wil. Hij heeft Zijn wensen en verlangens allemaal op laten tekenen in Zijn woord en wanneer we ons daarin verdiepen, kunnen we te weten komen wat Hem welgevallig is. Vervolgens kunnen we zo leven zoals Hij dat graag wil en het is zo dat je dan veel meer diepgang en blijdschap in je leven hebt. Gewoon tijd met Hem doorbrengen, stil zijn, je laten vullen met Zijn gedachten, Hem danken voor alles wat Hij voor je doet, het zijn momenten van intense intimiteit die ons opbouwen en warm maken.

Liefde… is ons hart vol van liefde voor de Here? Is alles wat wij doen uit liefde voor Hem? Of is de liefde die we bezitten toch meer op onszelf gericht? Het is gemakkelijk om dat te weten te komen, we kunnen stuk voor stuk ons eigen hart hierop onderzoeken. Eén ding is echter wel zeker, Gods liefde is altijd naar ons gericht, en wanneer wij Hem zelfs maar een stukje daarvan terug kunnen geven is Hij zielsgelukkig, Hij houdt zóveel van ons en Hij verlangt met heel Zijn hart naar ons!

Liefde kunnen we uiten op vele manieren, door onze woorden, door onze daden maar ook zonder woorden in die momenten dat wij dichtbij Hem zijn. Weet je, wanneer ik bij mijn kleinkinderen kom, of zij komen bij mij, dan is het eerste wat ze doen met een grote lach op hun gezicht op me af komen en even heerlijk knuffelen en me zo laten merken hoe fijn ze het vinden om mij te zien. Kostbaar is dat, daar word ik blij van, hoe blij denk je dat Vader God is wanneer wij zó onze handen naar Hem uitstrekken en vol vertrouwen en liefde ons hoofd dicht tegen het Zijne aanleggen, Hem gewoon zomaar simpelweg laten merken hoe fijn we het vinden om dicht bij hem te zijn?

Een mooie manier om deze dag te beginnen, even heerlijk knuffelen.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 5 = 8