Willekeurige bemoediging
  • Zo’n rupsje.
    De natuur, die door God geschapen is is zo enorm mooi, en één van de mooiste dingen vind ik de …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Elke dag van mijn leven.

zijn goedheid en genade

Afgelopen zondagmorgen waren we in de  bidstondruimte met enkele mensen aan het wachten op de anderen die meestal ook bij de bidstond aanwezig zijn. Op een gegeven moment zagen we iemand aankomen maar inplaats van onze kant op te komen liep ze de deur voorbij. Degene die altijd de leiding heeft had eerst gezegd: “Ha, daar komt ze hoor” en toen ze vervolgens voorbij liep zei hij grappend: “Nou, aan voorbijlopen hebben we natuurlijk niks”. Die uitspraak bracht me aan het denken.

Ik dacht eraan hoe David in één van zijn Psalmen zijn verlangen uitspreekt. Psalm 27:4: Eén ding heb ik van de Here gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des Heren al de dagen van mijn leven, om de liefelijkheid des Heren te aanschouwen, en om te onderzoeken in zijn tempel.

Ik vind dit zo’n bijzondere wens, de wens van iemand die de Here God zeer lief had. David zocht naar Zijn nabijheid, er was hem alles aan gelegen om dicht bij de Here God te mogen zijn maar hij had nog niet de mogelijkheid en het voorrecht dat wij inmiddels wél hebben. Doordat de Here Jezus aan het kruis gegaan is heeft Hij de weg tussen de Here God en ons, die gesloten werd na de zondeval, weer open gemaakt. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij heel dicht bij de Here God mogen komen, dat we in Zijn tegenwoordigheid mogen verblijven, ja zelfs mogen leven…

David hunkerde daarnaar, maar is bij ons die hunkering ook altijd zo groot? Het is iets waar ik serieus over nadenk, iets wat ik bij mijzelf onderzoek. Er is toch eigenlijk geen betere plaats om te zijn dan heel dicht bij de Here God? Gaan we bij Hem binnen of lopen we nog menig keer die deur voorbij?

Het lied dat we in de bidstond zongen sloot eigenlijk zo mooi aan op mijn gedachten en ik wil het voor deze dag graag opschrijven, en laten horen, zo’n mooi stukje bemoediging!

Zijn goedheid en genade zijn steeds mijn deel

elke dag, elke dag die ik leef. (2x)

En ik zal wonen in het huis van mijn Heer voor eeuwig

en ik zal delen het feestmaal met Hem.

Zijn goedheid en genade zijn steeds mijn deel

elke dag, elke dag die ik leef.

Zijn goedheid en genade.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 6 = 8