Willekeurige bemoediging
  • Troostbloemen.
    Gisteren heb ik iets niet gekregen wat ik heeeeel graag wilde hebben… Ai dat klinkt niet echt als een getuigenis. …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Eigen-wijsheid.

24-facebook-cover-spreuken3-5[1]

Vertrouw op de Here met uw ganse hart
en steun op uw eigen inzicht niet.
Ken Hem in al uw wegen,
dan zal Hij uw paden rechtmaken.
Wees niet wijs in eigen ogen,
vrees de Here en wijk van het kwaad;
het zal medicijn wezen voor uw vlees,
en lafenis voor uw gebeente.
Vereer de Here met uw rijkdom
en met de eerstelingen van uw inkomsten,
dan zullen uw schuren met overvloed gevuld worden
en uw perskuipen van most overstromen.

Spreuken 3:5-10.

Hier vinden we hét recept voor een goed, een mooi, een gezond, een rijk en een overvloedig leven. We kunnen het allemaal terugvinden in deze paar regeltjes en vooral die eerste zin van dit stukje is zó belangrijk, daar valt of staat alles mee, vertrouwen.

Ik heb hier weleens vaker geschreven over onze vroegere voorganger, de man waarbij ik tot geloof gekomen ben, een ontzettend lieve man, eenvoudig en wijs en hij heeft ons heel veel geleerd, en zo heeft hij ook weleens iets uitgelegd over vertrouwen, hij zei: stel je nou voor dat je met een koffertje geld op stap moet en je moet een heel eind ermee lopen, dan zou je toch bang zijn dat je overvallen wordt. Maar geen nood, je baas geeft je een lijfwacht mee en samen gaan jullie op stap. Nou daar loop je dan met al dat geld, en je kijkt eens naar opzij, niet zo indrukwekkend die lijfwacht, niet zo heel groot en je kunt ook niet goed zien of hij wel sterk genoeg is. Al snel wordt deze man op de proef gesteld want er komt iemand op je af die je koffertje wil afpakken, maar de lijfwacht heeft hem in een paar tellen gevloerd en je kunt ongehinderd je weg vervolgen. Nou, dan loop je toch al wat lekkerder, want je hebt gezien dat hij zijn mannetje wel staat, maar dan ineens zie je twéé man op je af komen en de schrik slaat je weer om het hart en je denkt, och heden, zal hij dit óók aankunnen? Maar jawel hoor, in enkele ogenblikken zijn ook deze twee man gevloerd. En er komt nu toch wel een glimlach op je gezicht, tótdat je de hoek van de straat omgaat en ziet dat er een heel groepje op je staat te wachten om je te belagen en je denkt, nee, nú zijn we er geweest… Maar tot je grote verbijstering is deze lijfwacht in staat om het héle groepje te verjagen en nú ben je helemaal overtuigd en je wandelt naast deze man en je kijkt met een triomfantelijke blik om je heen, want je weet het nu zéker, jou kan niets gebeuren, deze lijfwacht kan iedereen aan!

En weet je, op deze manier kunnen wij ons vertrouwen op de Here óók laten groeien door gewoon te beginnen met de eenvoudige dingen van alledag die soms op ons af kunnen komen. We zijn soms nog zo gauw geneigd om zélf oplossingen te bedenken voor onze problemen, maar als we dan eens beginnen om niet op ons eigen inzicht te bouwen maar Hém te vertrouwen, dan mogen we ook ervaren dat Hij te vertrouwen is in álle dingen, dat Hij ons uitredding geeft, dat Hij ons leidt en ons wijsheid geeft in moeilijke situatie’s, en zo kan ons vertrouwen dan groeien voor grotere en moeilijkere dingen.

1225[1]En de rest van dit stukje? Ik vind het heel mooi en het geeft ons richtlijnen voor hoe we zóúden moeten leven (waar ik nog wel tekort schiet hoor) maar waarvan ik wél zeg, ik wil hier mee verder en deze regels, dit recept, toepassen in mijn leven. Als je een cake wilt bakken en je volgt precies het recept op het pak, dan zal het eindresultaat een mooie, heerlijk geurende, smakelijke cake zijn. Zo zal ook. als we dit recept opvolgen, geen eigen inzichten, geen eigen-wijsheid maar de Here God voor 100% vertrouwen. Het resultaat? Dat is een mooi, goed, gezond, rijk en voorspoedig leven zijn, en zeg nou zelf, wie wil dat niet?

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + = 11