Willekeurige bemoediging
  • No matter what… ?
    Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Here hand: moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land. …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Eigen touch.

Ik was laatst met iemand in gesprek die mij vertelde over een fietstripje dat ze gemaakt had, samen met een aantal andere mensen. Hoe ze in België waren geweest en daar allemaal van die mooie huizen hadden gezien en dan af en toe best de wens in haar hart had gevoeld om óók in zó’n mooi huis te mogen wonen.

Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, soms zie je echt schitterende huizen, vaak nog met prachtige tuinen eraan vast en dan zou je best ook wel zo’n mooi huis willen hebben. Maar terwijl ze daar haar verhaal vertelde kwam er ineens een gedachte in mijn hart die mij zó aansprak. De Bijbel zegt dat het de bedoeling is van de Here God, dat de Here Jezus in onze harten “woning kan maken”. En ineens zag ik het als het ware voor me, hoe de Here Jezus bij me voorbij komt en zegt: “Kijk, daar in dát hart, dáár wil Ik nou graag wonen”. En dan denk je daar nog wat verder over na, en onherroepelijk komt dan óók de vraag, hoe ziet mijn hart eruit? Is dat een woning waar de Here Jezus met plezier kan wonen? Of is het een puinhoop?

Stel je voor, een huis wordt verkocht of opnieuw verhuurd en zo’n huis krijgt dan een nieuwe, inwonende eigenaar. Die nieuwe eigenaar komt dan met zijn/haar eigen spullen en gaat dan bezit nemen van dat huis, de spullen van de vorige eigenaar zijn weggehaald en er komen nieuwe spullen voor in de plaats. “Hier komt het zitgedeelte, daar zetten we de bank, dáár zetten we de eethoek, we hangen nog een schilderijtje op enz.” en zo neemt men bezit van zijn huis. Ook komt er een nieuwe naam op de buitendeur  te staan en de nieuwe eigenaar is blij met zijn huisje. Maar zó is óók de Here Jezus blij met Zijn huisje, Zijn eigen plekje in ons hart. En bij de éne was het mogelijk een puinhoop en moest er veel worden opgeruimd, bij de ander was het misschien wat netter en kon Hij er bijna gelijk in, voor Hem maakt dat niet uit, Hij is er geweldig blij mee. En toen ik me dát realiseerde deed me dat wel veel, ik werd er door ontroerd en het maakte me ook blij én nog meer gemotiveerd.

De Here Jezus wil in ons hart wonen, woning máken, stukje bij beetje Zijn eigendommen binnen brengen en het een plaatsje geven, “vergeving” laten we dát maar op de plek zetten waar vroeger de “verbittering” stond. “liefde” ja, daar is ook al een mooi plaatsje voor gereserveerd, daar is namelijk nog een gat in de muur, daar heeft de verwerping huisgehouden, Ik plaats Mijn liefde daar, die is in staat om ieder gat te dichten. Kij daar nou, zie je die kale plek op de vloer? Daar hebben de voetjes vaak van ongeduld getrappeld, weet je wat, dát is nou een mooi plekje om Mijn vrede uit te spreiden. Ah, ja, de keuken, daar wordt het voedsel bereid, dáár breng ik Mijn wijsheid, zodat ieder “levend woord” ook op de juiste manier wordt opgediend. De slaapkamer, een plek om te rusten, dáár breng Ik Mijn warmte… wow …

De sleutel van mijn hart, oh Heer,
die heb ik U gegeven,
waar mijn eigen rommel is opgeruimd
vindt U een plekje om te leven.
Uw eigen inbreng, Uw eigen “touch”,
maakt U maar een nieuwe start!
‘k wil Uw beeldtenis aan mijn muurtje
en Uw naam op de deur van mijn hart.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + = 7