Willekeurige bemoediging
  • Tja, wie zal het zeggen?
    Laatst was ik in gesprek met een paar mensen en toen was er iemand die zich afvroeg wanneer je nou een …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Een weg naar vernietiging?

Eenzaamheid is een heel naar gevoel. Soms bén je niet eens eenzaam maar vóél je je eenzaam. Je kunt te midden van een hele zaal vol mensen zijn en je toch eenzaam voelen, je kunt je te midden van je geliefden op een feestje eenzaam voelen, je kunt je binnen een huwelijk eenzaam voelen, en zo zijn er nog veel meer momenten of gelegenheden te noemen waar je je eenzaam kunt voelen. Eenzaamheid is iets waar we niet graag mee te koop lopen. Veelal is het een verborgen pijn die zich in ons binnenste een weg naar vernietiging vreet.

Iets wat dat gevoel van eenzaamheid weg kan halen is “bondgenootschap”. Iemand die naast jou wil staan, die naar je wil luisteren en waarvan je voelt dat je begrepen wordt. Zo iemand is er, de Here Jezus, Hij kent de eenzaamheid en de verlatenheid als geen ander en Hij wil naast ons staan en ons hierin tot voorbeeld dienen, ons hierin helpen.

Ik wil ieder hier vanmorgen die zich ook (weleens) eenzaam voelt, aanmoedigen om met je verdriet en eenzaamheid naar de Here God te gaan. Hij kan met ons meevoelen. Hoe eenzaam zal het voor Hem geweest zijn toen Zijn Zoon het Vaderhuis verliet om naar de aarde te komen en hóé verschrikkelijk was het toen Hij Hem aan het kruis voor een korte periode los moest laten? Deze Vader God wil met Zijn liefde ons hart, onze gedachten, ja ons hele leven vullen. Hij wil dicht bij ons zijn, Hij is absoluut trouw, Hij is er áltijd, iedere dag en elk moment, ook nu!

De tekst die bovenaan mijn site staat is een waarheid die ik elke dag van mijn leven mag zien en ervaren! Deze tekst wil ik je graag als bemoediging voor deze dag meegeven. Het is Psalm 36:6 waar staat: HERE, hemelhoog is uw goedertierenheid, uw trouw reikt tot de wolken.

Ik wens een ieder een goede en gezegende dag toe!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


8 + = 15