Willekeurige bemoediging
  • Vraag… of draag!
    Ik werd er zo bij bepaald dat eigenlijk elke datum, elke dag van het jaar wel voor iemand (en meerderen …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Een les van de schilder.

Filipp.1:6 zegt: Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u een goed werk is begonnen, dit ten einde toe zal voortzetten, tot de dag van Christus Jezus.

Ik heb vroeger altijd gedacht dat een schilderij geschilderd werd van voor naar achter. Dus bij een landschapje bijvoorbeeld eerst de bloemetjes en het gras, dan misschien een huisje wat verderop. Een halve boom erboven zodat het lijkt of hij erachter staat en dan uiteindelijk kleur je een stukje lucht in. Maar sinds ik ooit een serie programma’s van Bob Ross heb bekeken weet ik dat het heel anders werkt. Bob Ross was een geweldig schilder die op de tv liet zien hoe je zo’n prachtig schilderij kon maken. Eerst begin je met een doek in één egale kleur te schilderen. Dan komen er wat wolkjes of vegen in de lucht, een zonnestraaltje dat erdoorheen kiekt en vervolgens ga je bomen of bergen, in ieder geval iets op de achtergrond schilderen. Daarna schilder je gewoon gedeeltelijk weer over die achtergrond heen een huisje waar dan weer een boom overheen komt die op de voorgrond moet komen. Als laatste doe je de dingetjes zoals gras en bloemetjes die helemaal vooraan moeten komen.en wanneer je dat gedaan hebt kun je nog de details aanbrengen, bijvoorbeeld de schaduwrandjes of juist zonneglans, de hartjes van de bloemetjes, en al die kleine dingetjes. Nou, die Bob kon er wat van, ik genoot daar altijd van hoor.

Het doet me denken aan onszelf. Wij willen ook eigenlijk liever dat God in ons leven met de details begint. Gelijk die kleine dingetjes die ons verfraaien, ja die ons interessant maken. Ook in het leven van anderen willen we weleens te snel gaan. Zo ken ik een waar gebeurd verhaal van een gemeente waar een prostituee tot geloof gekomen was. Ze was zo blij, en ook de mensen in de gemeente waren blij. Maar toen ze na twee weken nog steeds naar de dienst kwam in haar “werkoutfit” gingen de gemeenteleden toch hun beklag doen bij de voorganger, die vervolgens zei: ja, deze dame haar hart is nu wel tot geloof gekomen maar haar kleding heeft wat langer nodig om zich te bekeren:-) Ik vond het wel grappig maar het is wel tekenend. De Here God had misschien pas net de achtergrond blauw of groen of grijs geschilderd en de verf daarvan was nog aan het drogen terwijl de gemeenteleden de kleine details al wilden zien.

Schilderij van Bob.

God heeft voor ieder mens een plan, Hij heeft precies in zijn hoofd wat dat plan is en hoe dat tot uitvoer kan worden gebracht in ons leven. De tekst bovenaan dit stukje vertelt ons dat de Here  een goed werk in ons is begonnen en daar blijft Hij heel ons leven aan werken.  Bob Ross had al een heel beeld in zijn gedachten dat stukje bij beetje zichtbaar werd op het doek, het groeide onder zijn handen. Als hij begon dacht ik weleens: “wat moet dát nou worden”. Maar altijd weer werd het prachtig. Zo zijn ook wij stuk voor stuk kunstwerkjes van de Here God. Na een paar keer kijken naar Bob Ross maakte ik me geen zorgen meer dat het schilderij niet mooi zou worden, ik wist dat hij uit die strepen en vegen uiteindelijk iets heel moois tevoorschijn ging brengen. Zo mogen we ook de Here God vertrouwen en ervan overtuigd zijn dat Zijn Meesterhand in ons leven gezien zal worden.  Iedere dag krijgen we meer detail, meer diepte, meer kleur, iedere dag worden we een stukje wijzer, mogen we groeien, naar een geestelijke rijpheid en tevens dichter naar het hart van God,

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + 7 =