Willekeurige bemoediging
  • Oplichters!
    Ooit kreeg ik een mailtje waarin stond dat ik een grote prijs had gewonnen, er stond een lotnummer bij en …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Een lekkere schuimkraag.

melkschuimAls er één ding is waar ik heel slecht in ben dan is het wel in gebruiksaanwijzingen lezen. Vreselijk vind ik dat en hoewel ik echt niet dom ben (al zeg ik het zelf) snap ik er vaak niks van, of misschien heb ik er het geduld ook niet voor, dat kan het ook nog zijn. In ieder geval vind ik het ondingen.

Nou wil het geval dat ik nog maar kortgeleden een cadeaubon voor de Mediamarkt had gekregen. Ik voelde me rijk met dat ding en heb daar rondgelopen als een kind in een snoepwinkel, niet wetende wat ik nou uit zou kiezen. Uiteindelijk kocht ik niets en ben ik eerst naar huis gegaan om er goed over na te denken. De andere dag ben ik teruggegaan en heb een mooie nieuwe Senseo gekocht. Het was een aanbieding waarbij je dan ook nog een gratis melkopschuimer cadeau zou krijgen. Dubbel leuk natuurlijk dus die had ik uitgekozen. Ik kocht de Senseo maar voor de melkopschuimer moest ik de streepjescode van de Senseo doos opsturen en een kopie van de aankoopbon en dan zou je dat ding binnen 6-8 weken thuis krijgen. Nou, vorige week was het zover, mijn melkopschuimer kwam. Ik pakte hem uit en eigenlijk is het een heel eenvoudig ding dat ook wel heel eenvoudig te bedienen zou zijn (dacht ik…) Ik zag dat er ook een gebruiksaanwijzing bij zat en ik keek op de voorkant, zag drie plaatjes en ik dacht dat ik het wel wist en legde de gebruiksaanwijzing ergens in een kastje en vervolgens ging ik meteen aan de gang met mijn eerste portie melk. Ik zal jullie de details besparen maar ik kreeg eerst koude melk met drie schuimbubbeltjes, toen enigszins lauwe melk met eveneens drie bubbeltjes, toen bedacht ik dat ik dan misschien de melk eerst warm moest maken in de magnetron? Nope, weer drie bubbeltjes, en zo heb ik het nog een aantal keren geprobeerd totdat ik dacht: Ja, ik ben toch ook niet slim bezig, waarom pak ik nou niet even die gebruiksaanwijzing erbij??? Dus toch maar even erbij gepakt en toen bleek de oplossing heel simpel, heel voor de hand liggend en sindsdien heb ik koffie met een heerlijk dikke schuimkraag :-) Ik had al die slappe, halfkoude bakkies, kunnen voorkomen als ik meteen die gebruiksaanwijzing gelezen had.

Nou is dit nog een vrij onschuldig voorbeeld, maar ik was er zo een beetje verder over aan het nadenken. Weet je, als we het offer van de Here Jezus aannemen en we de beslissing nemen om bij de Here God te willen horen, is er ook voor ons nog een hele gebruiksaanwijzing. De Bijbel, het woord van God, leert ons hoe we elke dag opnieuw kunnen leven volgens de voorschriften die de Here God heeft opgesteld, voorschriften die we nodig hebben om op een veilige manier door dit leven heen te kunnen komen, voorschriften die zijn gemaakt voor ons heil, ons voordeel, onze veiligheid. Toch lijkt het wel alsof er veel mensen zijn die de “gebruiksaanwijzing” hebben weggelegd en dat is jammer, en ook bij mezelf merk ik best weleens dat ik dingen doe die ook niet helemaal volgens de gebruiksaanwijzing zijn. Maar ook als het gaat om ons geloofsleven, kan het zo zijn dat we bij verkeerde daden of beslissingen, soms de nare gevolgen er zelf van moeten dragen, terwijl ze wellicht voorkomen hadden kunnen worden als we Gods regels hadden gelezen. Het is zo belangrijk om kennis te hebben van Gods woord, en tegelijkertijd kan het ook zoveel troost, bemoediging en kracht geven. Ik wil vandaag een stukje opschrijven uit de spreuken, wanneer je dit leest dan zit daar zo’n enorme rijkdom in verborgen en die rijkdom is zomaar weggelegd voor ons allemaal.

Het eerste gedeelte geeft duidelijk aanwijzingen, met meteen erachteraan ook de zegeningen wanneer we ons aan deze aanwijzingen houden. Het is heel mooi om dit te zien en te lezen.

Spreuken 3:5-7: Vertrouw op de Here met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken. Wees niet wijs in eigen ogen, vrees de Here en wijk van het kwaad; het zal medicijn wezen voor uw vlees, en lafenis voor uw gebeente. Vereer de Here met uw rijkdom en met de eerstelingen van al uw inkomsten, dan zullen uw schuren met overvloed gevuld worden en uw perskuipen van most overstromen.

spreuken-3-5-1024x768[1]Het tweede stukje spreekt ervan hoe geweldig het is wanneer we de dingen die God ons wil leren, grijpen, gaan bé-grijpen en bovenal ook gaan gehoorzamen. De beloften die hier gegeven worden wanneer we doen wat Gods woord ons zegt, kunnen een enorme rijkdom in ons leven brengen, geestelijk, lichamelijk, emotioneel, materieel en uiteindelijk heeft het ook nog eens eeuwigheidswaarde.

vers 13-18: Welzalig de mens die wijsheid vindt, de mens die verstandigheid verkrijgt; want wat zij opbrengt, is beter dan de opbrengst van zilver, wat zij doet gewinnen is beter dan goud. Zij is kostbaarder dan koralen, al wat gij kunt begeren kan haar niet evenaren. Lengte van dagen is in haar rechterhand, in haar linkerhand rijkdom en eer. Haar wegen zijn liefelijke wegen, al haar paden zijn vrede. Een boom des levens is zij voor wie haar aangrijpen, wie haar vasthouden zijn gelukkig te prijzen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + 2 =