Willekeurige bemoediging
  • 31 december 2008
      Op de drempel. De één wordt er depressief van, de ander vindt het helemaal te gek, weer anderen verheugen zich …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Een handjevol…

Een handjevol…. ik heb daar weleens over nagedacht en als ik een titel moest verzinnen voor mijn gedichten dan zou ik ze zo willen noemen denk ik. En waarom dan slechts “een handjevol?” Heb ik niet meer van de Here God gekregen dan een “handjevol?” jazeker wel, maar dát is wat ik zelf aan een ander aan te bieden heb. De gedichten die ik gemaakt heb in de loop der jaren, zijn ontstaan in-, door-, en uit mijn eigen moeilijkheden. Altijd weer was daar de trouw en de uitredding van de Here God en altijd weer was daar Zijn enorme troost en zegen voor mij. Doch van mijn kant is het slechts mogelijk om een handjevol daarvan verder te geven. Hoezo? Ik zal het proberen uit te leggen.

Ik houd er wel van om de dingen te visualiseren en ik bedacht me het volgende: een schaap heeft een dikke vacht die, eenmaal afgeschoren, gemaakt wordt tot bollen wol die je in de winkel kunt kopen en waar je dan bijvoorbeeld een stola van kunt breien. Die enorme vacht die afgeschoren wordt, is groot, zwaar en omvangrijk, maar die bol wol die voor de stola gebruikt is, is daar slechts een klein deeltje van, een handjevol zou je kunnen zeggen. Toch wordt die gehele vacht wel gebruikt, maar hij wordt als het ware verdeeld over vele mensen, allemaal kopen ze een stukje van die schapenvacht. En de één maakt er een lekkere trui van, de volgende een paar warme sokken, weer een ander breit er een gezellig babyjasje van en een sjaal voor de koude winter is ook nog een optie. Zo krijgt iedereen een stukje van die schapenvacht, maar die vacht die één schaap aan had:-), is in staat om vele mensen, allen op verschillende wijze, warm te houden.

Zo is het ook met mijn gedichten, temidden van de moeite was het de allesomvattende liefde en troost van de Here God die mij hielp en mij uitredding schonk, heel specifiek aan mij gegeven, voor mij bedoeld. Maar door deze ervaringen op te schrijven en ze te “delen” is het mogelijk om veel meer mensen ermee te bereiken en te zegenen. Een handjevol voor een ieder dus, want eenieder heeft zijn eigen omstandigheden en zo’n paar woorden kunnen op heel diverse wijze in allerlei verschillende mensenlevens een stukje troost, bemoediging, liefde of blijdschap brengen. Het is mijn verlangen dat veel mensen zich mogen warmen aan de liefde van de Here God die Hij dóór de woorden heen eenieder wil geven.

Tegelijk wil ik dit als een bemoediging opschrijven voor iedereen die dit leest, want allemaal zijn we door diepten heengegaan, en je hoeft heus geen gedichten te schrijven om andere mensen te kunnen bereiken met een handjevol van datgene wat je zelf van de Here God mocht ontvangen. Kijk maar eens, open je handen en zie wat de Here God daarin gelegd heeft en wees niet bang om ervan uit te delen, want op het moment dat jij je hand leeggeeft, zal Hij hem opnieuw voor je vullen.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + 8 =