Willekeurige bemoediging
  • 25 november 2005
    Ja, moed en kracht had ik zeker nodig. Misschien moet ik eerst eens vertellen wat voor soort opvangwerk wij hadden? …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Een bijzondere maaltijd.

200-Jezus-klopt-aan-je-deur[1]Zie ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar Mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij. Openbaring 3:20.

Gisteren ben ik tot tweemaal toe bij dit bijbelgedeelte bepaald. Ook bij het feit dat het zo belangrijk is óm die maaltijd met de Here Jezus samen te kúnnen nuttigen.Dit stukje uit Openbaring gaat over vandaag, over nu, De Here Jezus zegt Ik “sta” aan de deur, er staat niet, zie Ik kóm aan de deur…. En als wij Hem dan opengedaan hebben, als wij Zijn stem gehoord hebben, dan mogen we maaltijd met Hem houden. Als je maaltijd houdt met iemand, dan deel je samen hetzelfde voedsel. De Here Jezus wil samen met ons maaltijd houden, het voedsel met ons delen, het woord van God dat voor ons levend voedsel is, wil Hij samen met ons delen.

Ik vind dat zo mooi, als je leest over de keren dat er een wonderbare spijziging was, dan was het ook de Here Jezus die het brood brak en het uitdeelde. Op het moment dat de Here Jezus begon te breken, werd het voedsel almaar meer en meer, het begon met een heel klein beetje en uiteindelijk werden duizenden mensen verzadigd en bleef er nog over. De Here Jezus wil met ons maaltijd houden, hoe bijzonder is dat? En dan is het zo mooi dat ook dat begint met een klein beetje.

Als je pas begint met de bijbel te lezen dan zijn er heel veel dingen die we niet kunnen begrijpen. Maar als je leert dat het Gods Geest is die ons inzicht in de dingen van de bijbel wil geven, en je nodigt Hem uit in je leven, dan ga je ook meer van dat woord begrijpen. Er staat dat wij onze lampen brandende moeten houden, dus dat wij de Heilige Geest nodig hebben om ons pad te verlichten, om ons “inzicht” (in het woord van God) te geven én “uitzicht” (visie) te geven. Maar als dan de Here Jezus zélf, dit brood-delen-300x200[1]woord met ons wil delen, dán is dat wel héél speciaal en dan worden hele simpele regeltjes ineens een heel verhaal waardoor je in je leven een hele ommekeer teweeg kunt brengen. Dit woord van God, dat eerst een oppervlakkig geschrift leek, krijgt inhoud, diepte, breedte. Het wordt meer en meer, de Here zelf neemt ons mee die diepte in en Hij toont ons de rijkdom en kleur die daar in de diepte te zien is. We mogen het laten werken in ons eigen hart en ons eigen leven en er daarna van uitdelen aan die ander, en zo het zaad van God zaaien en nieuw leven voortbrengen. Vruchtbaar zijn. Ons oor mag die klop aan de deur opvangen en wij mogen Hem opendoen en maaltijd houden met Hem en Hij met ons. Wat een voorrecht.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + = 7