Willekeurige bemoediging
  • 18 december 2005
    Enkele dagen geleden had ik de auto van mijn zus geleend. Ik moest weer voor een gesprek (over werk) naar …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Dat vreselijke ding!!

Die vreselijke wekker toch! Er zijn een aantal dagen per week dat ik dat onding in moet stellen om op tijd op te staan en werkelijk waar, zónder uitzondering gebeurt het elke keer dat ik, in mijn slaap, een irritant geluid waarneem dat ik niet thuis kan brengen, ik kijk zoekend rond (nog steeds in mijn droom uiteraard) maar kan het nare geluid niet lokaliseren. Ik droom er een vreemde droom bij, telkens een andere, maar altijd eentje waarbij ik op zoek ben naar het geluid dat iedereen hindert maar dat we niet kunnen vinden. Uiteindelijk word ik, ruim 20 minuten na mijn oorspronkelijke wektijd (!) ook nog eens een keer wakker en realiseer me dat het de wekker is die ik een noodklap moet geven. Het ding begint eerst met kleine piepjes die elkaar langzaam opvolgen, dan worden ze luider en sneller en op het laatst zijn ze behoorlijk luid en komen achter elkaar. Die wekker blijft, als je hem niet uitzet, werkelijk een heel uur ijselijk piepen, geen wonder toch dat ik er gek van word in mijn droom? Maar ik kom nooit ergens te laat hoor, ik houd er gewoon rekening mee en neem de tijd zeer ruim. Hahaha.

Maar eenmaal opgestaan ben ik de wekker alweer snel vergeten, dan is er weer een nieuwe dag, vol met nieuwe ervaringen en nieuwe kansen. Ik houd van deze tijd van het jaar maar ik houd ook van alle andere jaargetijden, de zomer, de herfst, de winter, het is allemaal even prachtig en het heeft allemaal zijn eigen charme. Maar nu, in de lente kan ik vol bewondering kijken hoe alles tot leven komt, hoe er steeds meer vogeltjes zingen in de bomen rond mijn huis en hoe alles groener en mooier wordt. Lente is een seizoen van nieuw leven in de natuur en in de dierenwereld. Prachtig zoals de Here God alles gemaakt heeft. Ik vind het ook heerlijk om te genieten van mijn tuin en van het park waar ik in woon. Het zijn zo vaak van die kleine dingen die je plezier bezorgen en die je hart dankbaar maken.

Simpele dingen, iedere dag is een geschenk van de Here God en daar mogen we Hem voor danken. Er zijn ook iedere dag zoveel kleine en grote dingen om blij van te worden, dingen die ons hart verwarmen als we ze willen zien, als we er bewust naar op zoek gaan. Weet je, soms hebben we zoveel grote plannen, grote doelen die we willen bereiken en dan vergeten we om op de kleine zegeningen te letten. Maar het zijn júíst die kleine zegeningen die onze dagen kleur geven. Misschien een idee om vandaag eens heel bewust op zoek te gaan naar die kleine dingen? Zoals een kind door het bos loopt met een plastic tas in zijn hand en aan het einde van de dag zijn gevonden schatten eruit gooit en ze op de tafel uitspreidt om ze nog eens goed te bekijken en te bewonderen, zo mogen wij dat doen met de uitingen van liefde die wij iedere dag opnieuw mogen ontvangen uit de handen van onze Hemelse Vader.

Ik wens je een bijzonder fijne dag toe vandaag!

Opwekking: Al voor mijn leven is ontstaan.

Al voor mijn leven is ontstaan
had U een doel voor mijn bestaan,
beschreef mijn dagen in de tijd.
U bent het die mij heeft gemaakt,
wat U bedacht heeft is volmaakt
en daarom dank ik U altijd.

Iedere dag is bijzonder,
ieder moment is een wonder.

Refrein:

Dit is de dag die U mij geeft;
U maakt mij blij,
U maakt mij blij;
ik prijs U Heer, in alles.
Dit is de dag die U mij geeft;
U maakt mij blij,
U maakt mij blij;
ik prijs U Heer.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


7 + = 16