Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Dankbaar.

dankbaar

Dankbaar, het is een woord waarover ik nadacht. En als ik over dingen nadenk dan kijk ik altijd in de eerste plaats bij mijzelf naar binnen. Ben ik dankbaar? Kan ik elke dag dankbaar zijn? Hoe is mijn hartgesteldheid, is die positief en dus dankbaar, of negatief en ondankbaar?

Ik ervaar dit soort dingen altijd als heel opbouwend om zomaar eens je gedachten onder de loep te nemen en te onderzoeken in hoeverre je een dankbaar hart hebt. Voor mijzelf kan ik zeggen dat ik zo enorm veel heb om dankbaar voor te zijn! Eigenlijk komt dankbaarheid of ondankbaarheid beiden voort uit een bepaalde hartgesteldheid. Vanuit die gesteldheid zul je naar de dingen in je leven kijken. Waar de één blij is met een vogeltje dat ’s morgens al vroeg aan het zingen is, zal de ander mopperen omdat dat gezang hem/haar uit de slaap houdt. Waar de één dankbaar is als hij/zij naar zijn stoeiende en dollende kinderen kijkt, en blij is dát het gezonde robbedoezen zijn, zal de ander mopperen omdat dat gegil en geren zo vermoeiend is. Als je een hulp hebt die je wat in de huishouding helpt zal de één dankbaar zijn met alles wat er in die uurtjes gedaan wordt terwijl de ander moppert om de dingen die er niét gedaan zijn.

Dit zijn zomaar een paar kleine voorbeeldjes van hoe je op twee manieren de dingen kunt zien en benaderen. Gewoon bedoeld als illustratie, als een stukje verduidelijking. Aan de hand van deze kleine voorbeeldjes zou ik eenieder willen aanmoedigen om vandaag eens een kijkje in je hart en je leven te nemen en wat dan vooral echt helpt om met een positief en blij gevoel aan deze dag te beginnen is om heel bewust die dingen waar je dankbaar voor bent en kunt zijn, hardop te benoemen en er Vader God voor te bedanken. Hij is een Vader die álles voor ons over had, zélfs Zijn Zoon, en Hij wacht met een hart vol verlangen, telkens weer, tot wij bij Hem komen. En hoe mooi is het dan om, in plaats van met een wensen- of klachten- lijst te komen, (iets wat heel dikwijls gebeurt) te komen met een lijst van dingen waar we dankbaar voor mogen zijn. Dat zijn dingen die het Vaderhart van God verwarmen. En weet je het verwarmt ook je eigen hart want door met deze positieve dingen bezig te zijn zul je ook vanbinnen gaan veranderen. Ik las ergens een uitspraak: Het zijn niet de blije mensen die dankbaar zijn, het zijn de dankbare mensen die blij zijn. En zo is het ook.

Wij hebben zelf de keuze hoe wij met de dingen omgaan, laten wij ons beïnvloeden door alles wat er in ons leven gebeurt? Of maken we bewust de keuze om daarboven te gaan staan en die negatieve dingen ondergeschikt te maken aan de positieve? Welk van de twee voert de boventoon in ons hart? Het is een keuze om de positieve gedachten te laten winnen van de negatieve, je wordt er gegarandeerd alleen maar beter van!

Dit zijn een paar (van de vele) dingen waar ik dankbaar voor ben.

Dankbaar

Wat heb ik veel om dankbaar voor te zijn,
wat geeft U mij veel zegeningen.
Als ik bedenk hoe rijk ik met U ben
dan kan mijn hart, van dank alleen maar zingen.

Vroeg in de morgen, als ik wakker word,
bent U al hier en mag ik U ontmoeten,
oh hoe heerlijk, om dan telkens weer opnieuw
als eerste U, mijn Vader, te begroeten.

Ik proef U in de sfeer rondom mij heen,
ik hoor U als de vogels al blij zingen,
ik voel U als Uw warmte mij omringt,
ik ervaar U steeds weer, in zovele dingen.

Ik vind het heerlijk om met U te mogen praten,
om zo mijn hart te delen doet mij goed,
en als ik merk hoe U mij kunt begrijpen
dan geeft mij dat weer nieuwe kracht en moed.

U gaf mij mensen om me heen die van mij houden,
en die mij helpen als ‘t soms eventjes niet wil,
het is hun hart dat zij dan laten spreken,
met daden van liefde, belangeloos en stil.

U gaf mij kinderen, geweldig mooi en kostbaar,
zij brengen glans en vreugde in mijn bestaan,
maar ‘t allermooiste van mijn kinderen vind ik,
dat zij de weg met U, ook zélf graag willen gaan.

‘k Ben zelfs al oma, van 5 mooie schatten,9748141-een-opening-envelop-het-onthullen-van-een-formele-handgeschreven-briefje-te-lezen-dank-u-vertegenwoo[1]
5 keer zo’n jong en onbevangen mensenkind,
die voor ons allen toch zo kostbaar mogen wezen
en in wiens blikken ik, Heer, Uwe grootheid vind.

Ja, deze morgen mag ik het weer beseffen,
en mijn gebed is slechts geluidloos en heel klein,
één regel die uit ‘t diepste van mijn hart komt:
Vader, wat heb ik veel om dankbaar voor te zijn!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


2 + = 9