Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Blij en dankbaar.

Ik had laatst een gesprek met mijn oudste dochter en toen hadden we het erover hoe belangrijk het is dat de kinderen op jonge leeftijd al leren om dankbaar te zijn en de positieve dingen uit de dagen te filteren. Om ze daarbij te helpen heeft mijn dochter voor elk van haar dochters een boekje gemaakt met een foto van henzelf erop en een paar erin, en op de eerste bladzijde heeft ze iets moois geschreven. De bedoeling ervan is dat de kinderen elke dag iets in dat boekje mogen schrijven waar ze die dag blij van zijn geworden of dankbaar voor zijn geweest. De kinderen zijn er al even mee aan de gang en het mooie is dat ze soms ‘s middags al komen vertellen wat ze in hun boekje gaan schrijven. Hun focus wordt op deze manier op de mooie dingen gelegd inplaats van op de dingen die misschien niet zo leuk zijn. En als het eens wat minder gaat is het ook een mooi boekje want dan kunnen ze teruglezen hoeveel dingen er toch ook zijn geweest om blij mee te zijn en daar word je dan opnieuw blij van. De jongste van de drie noemt het haar “blij en dankbaar boekje”. Al met al een heel goed initiatief vind ik.

We leven in een wereld die, zelfs ook al voor de kinderen, steeds negatiever wordt. Hoe belangrijk is het dan om te leren de goede dingen te zoeken en dat vast te houden. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de kinderen maar ook voor onszelf.

Vandaag las ik in mijn dagboekje het volgende: Ik laat dagelijks Mijn zegeningen op je neerdalen, maar soms merk je ze niet op. Als je gedachten in een negatief patroon vastzitten, kun je Mij en Mijn geschenken niet zien. Dank Mij in geloof, voor datgene wat je gedachten bezighoudt. Zo ontmantel je deze hindernis en kun je Mij vinden. (“Dicht bij Jezus” van Sarah Young)

In deze donkere en jachtige wereld is het goed om van tijd tot tijd stil te staan en te bedenken welke goede dingen de Here God ons heeft gegeven en wat Hij voor ons doet en heeft gedaan, daar word je blij van. En dan is het waar wat er in dat refreintje staat van een lied dat wij vroeger vaak zongen:

Tel uw zegeningen één voor één

tel ze alle en vergeet er geen,

tel ze alle, noem ze één voor één,

en ge ziet Gods liefde dan door alles heen!

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 6 = 14