Willekeurige bemoediging
  • Het verlangen van een Papa.
    In de moederschoot geweven Als God Zijn liefdevolle arm, rondom jouw leven legt, verdwijnen bitterheid en pijn en is er …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Beangstigend? Nee niet meer!

Bij ons in de omgeving heb je nog van die boeren dorpen en in de herfst staan er altijd karren vol kalebassen op de opritten die je dan voor een prikje kunt kopen. Ik had een keer aantal kalebassen uitgezocht waaronder een hele bijzondere, een egaal zachtgroene in de vorm van een eend. Echt een leukje. Deze “eend” had ik, samen met wat kleinere kalebasjes, in de voortuin (van mijn oude huis nog) gezet en dat zag er gezellig uit. Echter, toen ik op zondagmorgen naar buiten keek was mijn groene eend gestolen. Weggehaald uit mijn voortuintje, de andere basjes stonden er nog gewoon, alleen de eend was weg. Ik was echt verbaasd, wie doet er nu zoiets? tja, weg was’ie en weg bleef’ie. Ik heb nog in de straat gekeken of iemand hem misschien als grap in een andere tuin had gezet maar nee. Ook lag’ie niet ergens kapotgegooid, hij was gewoon weg. Och, het ding had slechts 2 euro gekost en emotionele waarde had het ook niet, dus echt heel erg was het niet, ik was eigenlijk veel meer verbaasd over deze diefstal.

Iets nemen wat aan een ander toebehoort, het is diefstal, hoe je het ook bekijkt. Ik heb geen idee wat de “dader” ermee gedaan heeft maar zoals gezegd, echt belangrijk is het natuurlijk niet hè? Maar het is dan toch wel weer leuk dat je ook in zoiets weer een stukje lering mag ontvangen. Misschien heb je vroeger als kind, óók weleens wat gestolen? Nou, ik wel hoor, weliswaar kleine dingen zoals een snoepje of een paar centjes uit een spaarpot, en dan alleen bij onszelf thuis hoor, maar desalniettemin was het tóch ook diefstal. En mijn moeder had altijd gezegd dat de Here God álles kon zien en álles van je wist. En destijds was dat voor mij een beangstigende gedachte, iemand die zélfs de stiekeme dingen kon zien, nee, dat vond ik maar niks. Dat was voor mij een negatief gevoel.

David zegt het ook in één van de Psalmen : O God, Gij kent mijn verdwaasdheid, mijn schuldige daden zijn voor U niet verborgen. Psalm 69:6. Ja, het is ook werkelijk zo dat Hij van alle dingen afweet, maar inmiddels ben ik ouder geworden, en heb ik een echte relatie met de Here gekregen en dat negatieve gevoel van toen is helemaal veranderd. Ik weet nog steeds dat voor Hem geen ding verborgen is, maar nú is dit juist een pósitief gegeven. Wat heerlijk dat Hij álles ziet en ook álles weet en je ziet het ook bij David terug, vooral in Psalm 139, daar begint hij de Psalm met te zeggen“Here Gij doorgrondt en kent mij” en dan volgt er een hele opsomming van David, en in het laatste vers van die Psalm zegt hij: Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, toets mij en ken mijn gedachten; zie of bij mij een heilloze weg is, en leid mij op de eeuwige weg. (vs.24)

En dit gebed wil ik meebidden met David, ik vind het heerlijk dat er voor Hem niets verborgen is en als er dingen in mijn leven zijn die niet goed zijn, of die totaal geen nut hebben of zelfs gedachten, noem maar op, dan wil ik graag dat Hij ze aan mij openbaart zodat ik daar verandering in kan gaan brengen. Hij is een goed werk in mij begonnen en ik wil Hem alle ruimte geven om dat ook te voleindigen!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 2 = 9