Willekeurige bemoediging
  • De ochtend na de storm.
    Zondagochtend, het is de ochtend na de storm. Vandaag ben ik al vroeg op, gedoucht, aangekleed en dan op pad …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Altijd hongerig.

De bijbel zegt dat het ons wel moet gaan zoals het onze ziel welgaat. Als het vanbinnen in orde is, als onze ziel blij is, dan zal ons hele wezen daarop reageren. Is het dus zaak wanneer wij een probleem hebben dit bij de wortel aan te pakken. Onze ziel. Waarmee voeden wij onze ziel? Is het met negatieve gedachten of met positieve gedachten? Is het met leugens van satan, of met waarheden Gods? Dat is een belangrijke vraag die we onszelf mogen stellen.

Waarlijk, mijn ziel, keer u stil tot God, want van Hem is mijn verwachting; waarlijk, Hij is mijn rots en mijn heil, mijn burcht, ik zal niet wankelen. Op God rust mijn heil en mijn eer, mijn sterke Rots, mijn schuilplaats is in God. Psalm 62:6-8.

Eigenlijk is het zo dat, wanneer het ons niet goed gaat, wij ervan verzekerd kunnen zijn dat het dús onze ziel niet wel gaat. Gewoon een simpel gegeven dat we kunnen afleiden uit het woord van God. Wellicht is het een goed idee om er eens mee bezig te zijn en te zien in hoeverre wij onze ziel voeden met het goede voedsel?

 Mijn ziel is altijd hongerig
en ’t is aan mij om haar te voeden,
de vraag alleen is: laat ik toe
dat stormen in mij woeden?
Voed ik mijn ziel met stille wrok
die zich uitwerkt in mijn wezen,
of voed ik haar met de waarheid Gods
die ik in Zijn woord kan lezen?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 5 = 11