Willekeurige bemoediging
  • Wa oorre’k noe dan?
    Tja, alhoewel ik een rasechte Rotterdammer ben woon ik toch al 39 jaar van mijn leven in Zeeland waarvan ik …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Alleen maar dankbaar.

k6619750[1]

Soms kun je alleen maar dankbaar zijn, dankbaar omdat er een God is die van jou en mij, persoonlijk houdt, een God die er altijd voor ons is, die ons ziet, die ons door en door kent, onze fouten, ons falen, onze gebreken, en die dan tóch door alles heen zo Zijn liefde en Zijn trouw aan ons betoont. Ik houd van Hem met heel mijn hart en ik ben zo blij dat Hij er is. Ik ben blij dat Hij alles weet, dat Hij de diepste diepten van mijn hart kent en dat Hij tegen mij zegt, “kom maar gewoon zoals je bent, bij Mij ben je te allen tijde welkom, Ik maak je geen verwijten, Ik mopper niet op je, Ik wil alleen maar Mijn liefde aan jou bewijzen, telkens opnieuw”. En dat dóét Hij, iedere keer moet ik beschaamd vaststellen dat ik toch weer tekortgeschoten ben, maar dan is daar steeds weer Zijn liefdevolle bejegening naar mij toe.

Vandaag moest ik er zo aan denken dat de bijbel zo’n geweldig boek is, dat er voor iedere dag en voor iedere situatie en voor ieder mens persoonlijk, zóveel mooie dingen in staan, waar we van kunnen leren, waar we door opgebouwd worden, bemoedigd, vertroost, en één van de teksten die mij altijd weer bijzonder aanspreekt is te vinden in de Romeinenbrief, nl. in Romeinen 8:28 (Het Boek)Eén ding weten wij: Voor wie Hem liefhebben laat God alles meewerken voor hun bestwil, want Hij heeft een plan met hen.

Als je deze tekst goed door laat dringen, bergt ze een enorme rijkdom in zich. Zo vaak kan het gebeuren dat er moeilijke dingen in ons leven zijn, problemen, zorgen, situaties die voor stress of angst zorgen, maar door deze tekst in je hart te bewaren en hem toe te passen in je leven, verandert er veel. Ten eerste verandert je denken daardoor, want inplaats van negatief de dingen te beleven, zie je er áltijd een positieve kant aan, want uiteindelijk staat hier dat álles, hóé moeilijk of hóé naar ook, tóch zal medewerken ten goede, dus, er komt altijd iets goeds uit voort, nou, dat is al iets om dankbaar voor te zijn. Maar ten tweede verandert het stukje voor beetje je kijk op de dingen, wanneer je deze tekst toepast telkens weer, dan ga je uiteindelijk bij alles wat er gebeurt, zelf al de lichtpuntjes ontdekken, omdat je er anders naar leert kijken. De bijbel zegt ook dat we “hervormd moeten worden door de vernieuwing van ons denken”. En het is heel bijzonder om te bemerken dat, hoewel je situatie niet verandert, jijzelf wél verandert en dat je, inplaats van angst, of bezorgdheid, juist vrede en rust in je hart mag ervaren omdat je wéét, dat God óók dit kan gebruiken om er iets goeds van te maken.

gele+bloem+1[1]Zovele keren heb ik al deze tekst gebruikt, dan was het heel moeilijk en dan zei ik  “Here, U laat alles medewerken ten goede, nou, laar mij dan het goede maar zien”. En God dééd het, als ik dan naderhand terugkeek, dan zag ik tóch het goede wat er uit voortgekomen was. En ik zou zeggen, probeer het eens een poosje, schrijf het ergens op zodat je het goed kunt onthouden en pas het toe in elke moeilijke situatie. Mij heeft het al vele malen geholpen.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 4 = 13