Willekeurige bemoediging
  • 9 maart 2007
    Op de vrouwenmorgens die ik bezoek, behandelen we een bepaald boek en praten we met elkaar over de dingen die …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

8 maart 2005

Sinds gisteren zijn ze weer naar school, de kinderen uit de buurt, maar wat hébben ze genoten vorige week. Hier in de regio hadden de kinderen vorige week voorjaarsvakantie en precies in hun vakantie hebben ze optimaal kunnen genieten van alle sneeuw die er gevallen was. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds, veel later dan hun normale bedtijd, hadden ze een pret en waren bezig met sleeën, sneeuwmannen bouwen, uiteraard ook sneeuwballen gooien, waarbij mijn raam het ook een paar keer moest ontgelden, maar dat hoort er nou eenmaal bij, het was leuk om dat zo te bekijken. Ik houd van sneeuw, als je zo die vlokjes uit een loodgrijze lucht naar beneden ziet dwarrelen, en je ziet dan hoe langzaam maar zeker de hele wereld om je heen wit wordt, omdat de sneeuw alles bedekt met een donzige witte deken, ja, prachtig.

Er was vorige week ook een keer een ochtend dat ik opstond en dat het ’s nachts behoorlijk gesneeuwd had, en dan kijk je ’s morgens uit het raam en dan is alles wit en vooral dat ongerepte, daar waar nog niemand gelopen heeft, dat is zo mooi. (Wist je trouwens, en dat is een huishoudelijke tip die ik natuurlijk vorige week had moeten doorgeven, zodat je er nog gebruik van had kunnen maken, maar als er sneeuw ligt en je hebt bijv. een vloerkleed dat vuil is en vlekken heeft, als je dat me de vuile kant op de sneeuw legt, dat dan de vlekken eruit getrokken worden door de sneeuw? Is echt waar, moet je de volgende keer als er sneeuw ligt maar eens proberen, sneeuw heeft echt een reinigende werking.)

Maar ik moest er zo aan denken dat er in de bijbel staat dat het bloed van de Here Jezus in staat is om ons witter dan witte sneeuw te wassen en dan staat er ook, al waren onze zonden rood als scharlaken, dat ze zullen worden als witte wol.

David zegt het al in één van de Psalmen: was mij, dan ben ik witter dan sneeuw.Ps.51:9b.

Vroeger zongen wij dat ook in een lied uit de bundel van Joh. de Heer en dan ging het refrein als volgt: Witter dan de sneeuw! Witter dan de sneeuw! Was mij in het bloed van het Lam en witter dan sneeuw zal ik zijn.

Eigenlijk bijna niet voor te stellen, al die vuiligheid die ons vaak zo gemakkelijk kan verontreinigen, die verdwijnt als wij ons laten wassen door het bloed van de Here Jezus, dan mogen wij witter dan sneeuw zijn, zo mooi, zo schoon en weet je wat sneeuw nog meer voor een eigenschap heeft? Dat moet je maar eens vragen aan mensen die naar de wintersport gaan, als de zon schijnt op die sneeuw, dan weerkaatst die blinkend witte sneeuw de zon zódanig dat je er een zonnebril bij op moet zetten, en zélfs de nacht is lichter als er sneeuw ligt…

Ook voor ons geldt, dat als wij ons telkens weer laten wassen in het bloed van Jezus ( elke kleine ongerechtigheid, ieder klein smetje, élk vlekje, álles), zoals het ook in de Openbaringen staat “zalig zij die hun gewaden wassen” dan mogen wij zó blinkend wit zijn, en als het licht van God op ons leven schijnt, dan mogen ook wij dát licht weerkaatsen en zó laten zien aan de wereld om ons heen, dat wij kinderen van God zijn. Dat is eigenlijk een opdracht waar we iedere dag mee op pad mogen gaan, om zó de mensen te bereiken met Gods liefde, die Hij heeft voor een iederÉn misschien kunnen wij dan ook de nacht wat lichter te maken……………..?

Nog witter dan de sneeuw?
Bestaat dat dan toch echt?
Nou ja, het zal toch zeker wel
als God die woorden tot ons zegt?
Wat is dat heerlijk om te weten
dat ik van ieder vlekje, groot of klein,
steeds weer gewassen en gereinigd
door ’t bloed van Jezus, schoon mag zijn
.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


2 + = 6