Willekeurige bemoediging
  • Een les van de schilder.
    Filipp.1:6 zegt: Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u een goed werk is begonnen, dit …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

5 april 2007

Ik zag ooit eens een programma van de EO dat ging over mensen met een geur-allergie, deze mensen konden absoluut geen enkele geur verdragen, daar werden ze meteen ziek van. In de studio was een vrouw die een soort helm droeg die bedoeld was om haar te beschermen voor geuren, en er was ook een man wiens vrouw deze allergie, of ziekte eigenlijk, had, waar men in huis opnamen gemaakt had hoe het er uitzag en hoe het er aan toe ging. Deze mensen hadden een mooi groot huis, maar het was er heel kaal, alle meubelen waren weggehaald, op de grond lag een soort van aluminiumfolie, er stonden een paar kale tuinstoelen, en er was niets wat ook maar een spoor van geur in zich kon hebben. Zelfs de kleren moesten een aantal malen gewassen worden om elke geur eruit te bannen. Vreselijk,  voor deze mensen was het als een gevangenis, deze vrouw was al meer dan anderhalf jaar haar huis niet meer uit geweest. En deze mensen hadden al hun meubelen in een andere kamer gezet die aan de kale kamer grensde waar zij verbleven, die muur was aan beide zijden ook met aluminiumfolie afgeplakt zodat er geen spoortje van geur doorheen kon. Die man liet die kamer zien, een mooie grote kamer met prachtige meubelen erin, heel gezellig en warm met een prachtig uitzicht vanuit het raam, zo verschrikkelijk jammer dat ze daar geen gebruik van konden maken. Die man vertelde hoe zij zich verheugd hadden op zijn pensionering, zodat ze konden gaan reizen, samen genieten van al het goede dat zij hadden maar toen was daar die ziekte gekomen en had alle plannen in duigen doen vallen, die man zei,” we hebben niets meer”.

Het trof me hoe er in hetzelfde huis armoede en rijkdom was, de mensen die er woonden konden van de rijkdom geen gebruik meer maken, er was een scheiding in hun kamer, aan de ene kant was het mooi, warm en goed en aan de andere kant was het kil en kaal en armoedig…………………….

En dit bracht me bij Adam en Eva, zij hadden van God die prachtige hof van Eden gekregen om in te wonen, ook daar was het goed en rijk, mooi en warm, er was overvloed. En God zelf kwam iedere avond om met Adam door de hof te wandelen. Maar toen ze van de verboden vrucht hadden gegeten moesten zij weg uit de hof,
er kwam ook een scheiding tussen God en de mens. Van alle rijkdommen die zij hadden gekregen, konden ze geen gebruik meer maken.

En dan komt de Here Jezus, Hij komt naar de aarde om de zonden van alle mensen op Zich te nemen, Hij betaalt de prijs en op het moment dat Hij het uitroept “het is volbracht” maakt God de scheiding tussen Hem en ons ongedaan, vanaf dát moment hebben wij weer toegang tot God gekregen. En ook heeft de Here Jezus ervoor gezorgd dat we opnieuw deel mogen hebben aan alle rijkdommen die God geeft, dat we een mooie, warme en rijke relatie met Hem mogen hebben. Zovele beloften uit de bijbel die er voor ons zijn, prachtig uitzicht wil Hij ons geven, daar waar we het zelf soms niet meer zien zitten. Dat vind ik een mooie bemoediging ook voor deze dag, om dit tot mij door te laten dringen, dat ik in rijkdom mag leven, mag genieten van al  het moois dat God heeft gemaakt en gegeven. Dat er geen scheiding meer is tussen Hem en ons en dat die er ook niet meer zal komen, mits we voldoen aan de voorwaarde………….

Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here. Rom. 8:38-39.

De voorwaarde……………voor Adam en Eva was de voorwaarde, om in hun rijkdom
te mogen blijven, dat zij niet van de verboden boom zouden eten……….
Voor ons is dus duidelijk de voorwaarde dat wij in Christus Jezus zullen blijven. We kunnen dat ook nog lezen in Joh.15:3b : blijft in Mij, gelijk Ik in u. Maar hoe doe je dat nou? Ik heb weleens een stuk groene oase genomen, wat je ook wel voor bloemstukjes gebruikt, dit stuk oase heb ik in het water gelegd, en dan zie je dat het zich volzuigt met water. Dus de oase is in het water en het water in de oase. Als wij de Here Jezus op de eerste plaats in ons leven stellen en wij brengen tijd door in gebed, in het lezen van de bijbel, en het doen wat Hij van ons vraagt dan zijn we in Hem en tegelijkertijd mogen we onszelf meer en meer vullen met alles wat van Hem is. In Hem blijven en Zijn rijkdommen genieten, mooi toch?

Niets zal mij kunnen scheiden
van Uw liefde Heer,
zolang ik maar in U blijf
elke dag steeds weer.
Dan mag ik volop genieten
van de rijkdom die ik in U vind,
van de warmte, van de schoonheid en het uitzicht
dat U hebt bereid voor mij, Uw kind.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


8 + 6 =