Willekeurige bemoediging
  • 24 juli 2007
    In Gods woord kunnen we lezen over allerlei dingen die Hij voor ons heeft klaarstaan, dingen die we bij Hem …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

29 januari 2006

Vandaag zomaar een verslagje van gisteren. Afgelopen woensdag waren mijn ouders 50 jaar getrouwd, maar omdat de familie al groot is, en er ook vrienden, kennissen en mensen uit de gemeente langs wilden komen was besloten om gisteravond een receptie te houden in een zaaltje. Dus gisteravond was het zover en hebben we met elkaar dit heuglijke feit gevierd. Overigens is woensdag wel de burgermeester nog bij hen langsgeweest, dat was ook wel leuk. Gisteren kwamen er ook familieleden van mijn vaders kant die we al een poos niet gezien hadden en dat is dan echt leuk om elkaar weer eens te ontmoeten, Onze eigen familie bestaat inmiddels al uit 32 mensen, mijn ouders meegerekend en als je dan bedenkt dat we allemaal kinderen van God zijn, dan is dat wel iets heel bijzonders en iets om zéker dankbaar voor te zijn. Als je zo met z’n allen bij elkaar bent dan besef je des te meer hóé bijzonder dat is. We hebben het goed met elkaar, kunnen overal over praten, met en voor elkaar bidden en niemand heeft onenigheid met de ander. Dat is vooral in deze tijd een wonder waar je stil van wordt.

Wij hebben het goed gehad thuis, en we hebben alle reden om dankbaar te zijn en terug te zien op een fijne jeugd. Maar nog steeds hebben we het fijn met elkaar. En ik bedacht me dat je als bruidspaar, op zo’n dag vaak terugkijkt op de jaren die achter je liggen. Maar ook een stukje vooruit misschien, met de gedachte: wat zal de toekomst ons brengen? Wat is het dan heerlijk als je een kind van God mag zijn en mag wéten dat je de toekomst in Zijn hand mag leggen en sámen met Hem in die toekomst mag stappen. Dat je niet bang hoeft te zijn, maar in een volkomen vertrouwen jouw hand in die van de Here mag leggen en dat je mag wéten dat Hij je zal leiden elke dag opnieuw. En dat je op weg mag zijn naar dat einddoel, dat Hemelse Huis, waar Vader wacht. Wat is er mooier dan dat?

Ik had nog een gedicht gemaakt, en als je het leest kun je je misschien een heel klein beetje een voortstelling maken hoe het is bij ons in onze familie, en dat ik mij zeer bevoorrecht voel omdát ik deel mag uitmaken van zo’n fantastische familie.

50 Jaar…..

Vijftig jaar, een halve eeuw,
voor sommigen meer dan een mensenleven.
Want niet een ieder is ’t gegund
niet iedereen is zulk een tijd gegeven.

Wij vieren met een dankbaar hart
tezamen deze dag.
En hopen dat dat ook nog lang
elk jaar opnieuw zo mag.

Wij zijn zeer dankbaar voor het feit
dat wij in jullie huis,
mochten leren wie de Here is
en ook de waarde van Zijn kruis.

Ik denk dat dát het mooiste is
dat je een kind kunt geven,
wanneer je ’t leert om iedere dag
met de Here God te leven.

Deze dag, het is een feest
omdat wij deze dag
hier zo als één tezamen zijn
dat dat kán, dat dát zomaar mag?

In deze tijd is dat een wonder
waar kom je dit nog tegen?
Daarom is onze dank voor God
want Hij gaf deze zegen.

Maar ook aan jullie, pap en mam,
komt alle dank en eer,
want júllie brachten in óns huis
de liefde van de Heer.

Als ik terugkijk in de tijd
naar al wat is geweest,
en óók naar wat nog komen gaat
is het van feest….naar Feest!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 6 = 12