Willekeurige bemoediging
  • Echte liefde?
    Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak, maar had de liefde niet, ik …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

’t Zal wel..

image[1]

Een simpele gedachte die ik eens had naar aanleiding van een catalogus die ik toen binnenkreeg en die ik ook weleens eerder gedeeld heb, maar die ik vandaag nog eens wilde delen omdat het soms, vind ik zelf, best fijn is om nog eens speciaal bij sommige dingen bepaald te worden. Dingen die dan toch weer eens extra doordringen, zo ook dit toen ik het opnieuw las.

Ikzelf vind het  wel leuk om een catalogus of een site door te snuffelen, en waarschijnlijk heeft ook iedereen weleens iets bij een of ander internetbedrijf besteld? En hoe gaat dat dan? Je kijkt het boek/of de site door en jawel, daar zie je een leuk t-shirt, en óók nog precies in jouw maat en je favoriete kleur. Geweldig, past helemaal bij de rest van je kleding dus je bestelt dat t-shirt. Dan heb ik eens een vraagje aan je, wat verwácht je dan nadat je je bestelling hebt opgegeven?

Oké, daar zijn verschillende mogelijkheden:

1: Je verwacht dat je helemaal niets thuis afgeleverd krijgt.

2: Je denkt dat je misschien tóch wel ooit dat t-shirt krijgt, máár, dat kán weleens
héél erg lang duren.

3: Je dénkt dat je dat t-shirt pas krijgt als je je kledingkast keurig opruimt en je een
foto opstuurt van die opgeruimde kast.

4: Misschien sturen ze wel een t-shirt, maar dan zéker niet het door jou bestelde,
waarschijnlijk een andere kleur en een ander model.

5: In het boek ziet het shirt er prachtig uit, maar in het echt zal het vast niet langer
dan tot de eerste wasbeurt mooi blijven, daarna zul je je oude kloffie wel weer
moeten aantrekken.

Is één van bovenstaande opties er één die jou aanspreekt? Ééntje waar je jezelf in herkent? Nee? Weet je het zeker? Oh, ik weet het wel, je denkt natuurlijk dat dit nogal vergezocht is en dat iemand die iets bestelt daar verder niet eens over nadenkt en gewoon verwacht dat het bestelde pakketje keurig netjes binnen zal komen. Tja ik denk dat je gelijk hebt hoor. Maar tóch probeer ik hiermee wel iets duidelijk te maken. Namelijk dit: God heeft ons Zijn woord gegeven, een boek vól met waarheden en beloften. Een boek waar voor iedereen dingen te vinden zijn die precies in je situatie passen, en om even in de catalogusstijl te blijven, het is jóúw kleur en jóúw model en jóúw maat. En je bestelt het bij de Here God, je bidt erom…maar dan? Misschien herken je in de nu volgende mogelijkheden tóch nog wel iets van jezelf?

Oké, gaan we weer, een paar uitspraken:

1: Ja, oké, ik heb gebeden, maar ik krijg toch nooit antwoord.

2: Misschien krijg ik ooit wel antwoord, maar ik verwacht het niet meteen hoor, dat
zal zéker nog wel een poos duren.

3: Ik denk dat ik in mijn leven eerst alles in orde moet maken, en als God dan ziet
dat ik daar serieus mee bezig ben, dán krijg ik misschien wel dat waar ik om
gebeden heb.

4: Nou, ik heb om dit gevraagd, maar waarschijnlijk zal ik wel weer iets totaal
anders krijgen.

5: Ja, ik heb wel om genezing gevraagd, en ik voel me ietsje beter, maar ja,
hóélang zal dat zo blijven? Waarschijnlijk ben ik morgen gewoon weer “mijn
oude zelf”.

Hmm, zit er misschien nog iets voor je bij? En zo ja, ga je dan eens afvragen waarom? Is God een onbetrouwbaar God gebleken? Of komt de onbetrouwbaarheid tóch meer van onze kant? Als één van bovenstaande uitspraken iets van herkenning bij ons teweeg brengt, dan wil dat zeggen dat we op zijn minst aan God en aan Zijn woord “twijfelen”. En de bijbel leert ons dat wie twijfelt, niet kan ontvangen. Wat moeten we dan wél? Dat kun je vinden in Marc.11:24: Daarom zeg Ik u, al wat gij bidt en begeert, gelooft, dat gij het hebt ontvangen, en het zal geschieden. Je bidt, en nog vóórdat je ook maar íéts gezien hebt, ben je er al zéker van dat je het zúlt ontvangen. Net zoals bij Neckermann, je bestelt iets, en zónder twijfel ga je er vanuit dat je het zult krijgen.

kleine-man-met-een-grote-bijbel[1]Het is goed om Gods woord te onderzoeken, erin te lezen, te zoeken wat bij ons past en waar we ons houvast vandaan kunnen halen, de beloften van God aan ons te vinden en vast te grijpen. En dan mogen we vertrouwen op díé God dat Hij ze waar zal maken in ons leven. En bovenal, laten we Zijn betrouwbaarheid naar ons toe beantwoorden met onze betrouwbaarheid naar Hem toe…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


9 + 3 =