Willekeurige bemoediging
  • En toen boog ze haar hoofd…
    Ik zag een documentaire op de televisie, waar werd getoond- en verteld over hoe misdadigers en slachtoffers, of nabestaanden van …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

25 april 2007

Vandaag wil ik iets delen, iets uit mijn eigen privé leven. Zoals geschreven staat in het stukje biografie op deze site, heb ik 4 kinderen, 3 dochters en 1 zoon. Ik houd van al mijn kinderen evenveel en ik ben trots op ze en rijk met ze, ik heb geweldige kinderen die veel van mij en van elkaar houden.

Ondanks het feit dat ik heel erg blij ben met mijn kinderen, kan het soms best gebeuren dat je kinderen keuzes maken waar je zelf niet achter kunt staan. Zo kan dat ook in mijn gezin gebeuren. Ik kreeg gisteren een trouwkaart van mijn zoon, hij is voornemens om over enkele maanden te gaan trouwen met zijn vriend. Op zijn 17e, vertelde hij mij dat hij homosexuele gevoelens had. Dit was heel erg moeilijk voor hem om te vertellen omdat zijn vader ook homosexueel is en hij gezien heeft wat dit met ons gezin gedaan heeft. Hij wilde ons geen verdriet doen, maar hij kon het ook niet als een geheim met zich meedragen. Het was voor ons best moeilijk om zoiets voor de tweede keer in je gezin mee te maken, maar er was- en is, niemand in ons gezin of in onze familie die hem daarom afwijst. We houden allemaal heel veel van hem.

Inmiddels is hij 23 jaar oud en heeft hij een vriend waarmee hij nu dus wil gaan trouwen. Als christen, als kind van God, kan ik hier niet achter staan omdat de bijbel
hier, mijns inziens, zeer duidelijk over is. Gods liefde voor hem is net zo groot als voor ieder mensenkind, het maakt voor Hem niets uit of mijn zoon homosexueel is, echter het in praktijk brengen van deze homosexualiteit wordt in de bijbel afgekeurd. Dan komt automatisch de vraag; “ga je naar die bruiloft toe?, want als je dat doet dan is het alsof je dit goedkeurt”. Een vraag die ik zelf ook overdacht heb en waarover ik gebeden heb. En altijd weer treft mij dan zó de liefde die de Here God heeft voor Zijn kinderen. Een ontwapenende liefde wil ik het noemen, want ieder wapen dat men dénkt te hebben om deze jongens te veroordelen, wordt je onmiddellijk uit handen geslagen als de Here met Zijn eenvoudige, ontwapenende logica tot je hart spreekt.

Ik ben, toen ik een poosje terug de plannen van mijn zoon hoorde, meteen in gebed gegaan omdat ik het zelf een moeilijk vraagstuk vond. Ik heb toen het besluit genomen om er wel naartoe te gaan, want ook al sta ik niet achter alle keuzes die mijn zoon maakt, ik sta wél achter hém en ik wil dat hij ziet en voelt dat ik onvoorwaardelijk van hem houd, wat hij ook doet en waarvoor hij ook kiest. Ik wil dat niet alleen met woorden zeggen, ik wil dat met mijn daden onderstrepen. Maar nu deze kaart gekomen was, kwamen er opnieuw vragen hierover. Mensen die dan zeggen dat je het als kind van God niet kunt verantwoorden om willens en wetens aanwezig te zijn bij iets waarvan je weet dat God het niet goedkeurt. Maar weet je, op het moment dat ik hier opnieuw voor in gebed ging, sprak de Here tot mijn hart en zei: “Ik ben elke dag opnieuw getuige van zonde. Ik zie Mijn kinderen, Ik ben met ze en Ik zie elke fout, elke vergissing, elke zonde, groot of klein”. En toen dacht ik: ja, elke dag opnieuw maken we stuk voor stuk verkeerde keuzes en nooit zal Hij ons daarom alleen laten.

Ik was hier blij mee en voor mij was het een bevestiging van mijn voornemen. Ook is het een les voor mij, want maar al te vaak en al te gemakkelijk is er in mijn hart veroordeling naar anderen toe, en als je dan zo toch weer éventjes fijntjes op je plek wordt gezet, dan is dat helemaal niet verkeerd, toch?

En verder? Het beste wat ik kán doen en ook doe is, mijn zoon telkens weer in de handen van de Here leggen en hem in die handen los te laten. (en niet alleen mijn zoon, maar allen die mij lief en dierbaar zijn.) Want er is geen betere plaats om je kinderen en je geliefden te brengen dan daar! 

God vraagt niet om mijn oordeel,
daarmee is Hij niet blij,
Hij wil Zijn liefde geven
want die laat mensen vrij.
God houdt van ál Zijn kinderen
en die liefde wil Hij tonen,
door niet alleen bij ons te zijn
maar zelfs in ons te willen wónen!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + = 6