Willekeurige bemoediging
  • Zeker weten?
    Rom. 8:31-34: Wat zullen wij dan van deze dingen zeggen? Als God vóór ons is, wie zal tegen ons zijn? …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

23 september 2005

Om nog even in de Romeinenbrief te blijven, ik herinnerde me een verhaal dat mijn tante ooit heeft verteld. Als ik me goed herinner was het echt een waargebeurd verhaal.

Mijn tante woonde in Duitsland en daar had je nog veel kolenmijnen, en het verhaal ging over een mijnwerker. Deze man was een gelovig man en dat wilde hij ook aan zijn collega’s laten merken. Hij schaamde zich niet voor het feit dat hij een kind van God was. Een vrolijk en optimistisch mens die bij alles wat er gebeurde een tekst aanhaalde uit de Romeinenbrief nl. Rom.8:28 : Wijn weten nu, dat God alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben.

Dit vers werd door hem vele malen per dag genoemd en zijn collega’s noemden hem nooit bij zijn naam maar zeiden altijd: daar heb je Rom.8:28 weer. En ze maakten hem te pas en te onpas erover belachelijk. Op een morgen stonden ze bij de lift om heel diep onder de grond te gaan, om in die mijnen te gaan werken, toen er een hond het terrein op kwam rennen en het lunchpakketje van die gelovige mijnwerker afpakte en er hard mee wegrende. De man ging achter de hond en zijn lunchpakketje aan en de collega’s hadden het grootste plezier om hem. Ze riepen hem nog achterna, hé Romeinen 8:28, dit brengt geen goed hoor, je mist de lift, ha, ha,ha………en snel gingen ze in de lift en zoefden voor zijn neus naar beneden. Maar op het moment dat die lift naar beneden ging, braken de kabels en stortte de lift mét al die mijnwerkers erin, naar beneden. En de man werd gespaard, doordat er een hond kwam en zijn lunchpakketje had meegenomen, God had Zijn belofte wél waargemaakt, óók dit had meegewerkt ten goede voor deze man.

Twee dingen, maak nóóit God óf Zijn woord belachelijk, en vertrouw te állen tijd op dát wat Hij belooft, want Hij maakt Zijn woord áltijd waar, hóé dan ook!

Uw woord is goed en waarachtig,
een houvast voor iedere dag.
Uw daden zijn sterk en krachtig,
hetgeen ik steeds weer ervaren mag.
Al is ’t mij soms zwaar te moede
en vindt men Uw woorden ook raar,
U laat alles medewerken ten goede

want U maakt ze absoluut waar.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 3 = 9