Willekeurige bemoediging
  • De dis.
    Gij richt voor mij een dis aan voor de ogen van wie mij benauwen. Psalm 23:5a. Dit is een klein gedeelte van …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

19 maart 2005

Maak u dus geen zorgen over wat u zult eten of aantrekken. Met dat soort dingen vullen de ongelovigen hun leven. Uw hemelse Vader weet heel goed wat u allemaal nodig hebt. Geef God en Zijn Koninkrijk de hoogste plaats in uw leven. Hij zal dan in alles voor u zorgen. Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Leef dus gewoon bij de dag. Matth.6:31-34 ( Het Boek).

God de hoogste plaats in je leven geven, er bewust voor kiezen om Hem áltijd de eerste plaats te geven op elk gebied van ons leven. In eerste instantie ben je gauw geneigd om te zeggen: dat doe ik al, ik geef Hem al de eerste plaats in mijn leven…………. Maar als je er heel bewust eens een poosje op gaat letten, dan sta je versteld hoeveel keer op een dag je opnieuw moet kiezen om God de eertste plaats te geven, hoeveel kleine en grote dingen ons telkens opnieuw voor die keuze plaatsen.

Een klein voorbeeldje, toen ik rijles kreeg 29 jaar geleden, moest ik, naast de praktijklessen, óók 1 keer in de week naar theorieles, maar die theorieles was op donderdagavond en dat was de avond dat wij samenkomst hadden, en dus had ik tegen mijn instructeur gezegd dat ik op die avond niet kon komen omdat ik dan altijd naar de samenkomst ging. En deze man vond het maar raar en hij was het duidelijk niet eens met mijn keuze. Maar ik koos dus voor de samenkomst, en 2 keer was ik verplicht om de theorieavond te bezoeken omdat er dan proefexamens werden afgenomen. En ik had gezegd dat ik ervan overtuigd was dat God mij zou helpen met deze theorie als ik Hem maar de eerste plaats gaf. En met dat in zijn gedachten zag die instructeur me dus op die twee verplichte avonden komen. En je moest minimaal 37 punten halen voor deze test, en de eerste keer had ik 14 punten en de tweede keer 19 punten, véél te weinig dus, en de instructeur keek me eens veelbetekenend aan en het was duidelijk hoe hij erover dacht. Maar ik trok me daar verder niets van aan en koos er tóch voor om de samenkomst te bezoeken. En toen de dag van het examen naderde (je had toen nog theorie en praktijk achter elkaar) werd het toch wel spannend, en de avond voor het examen heb ik het theorieboekje eens doorgelezen en ik ben de andere dag met een gebed naar het examen gegaan en eerst moest ik de theorie maken, en ik zat daar en ik wist bijna alle vragen en ik had ruimschoots voldoende punten en was met glans geslaagd.

En dit is nu maar één klein voorbeeldje, maar God wéét wat we nodig hebben en Hij zál voor ons zorgen in alle dingen en op elk gebied, als we Hem die hoogste plaats geven.

U bent er aan ’t einde van de dag
en ’s morgens bij ’t begin.
ja, U bent de eerste die ik begroet
en met U slaap ik ’s avonds in.

U weet precies wat ik nodig heb
daarover maak ik mij geen zorgen,
vandaag weet ik dat U in alles voorziet
en al het andere? dat komt morgen!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 1 = 5