Willekeurige bemoediging
  • Niet altijd…
    Wij mensen hebben allemaal onze eigen levensweg waarlangs wij gaan, ook ik. Een weg waarop ik, met vallen en opstaan, …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

18 februari 2008

Als je toch zo, vooral in deze tijd, weer eens echt goed nadenkt over wat de Here Jezus voor ons gedaan heeft, dan kun je daar toch alleen maar heel erg stil van worden. Het feit dat Hij daar onze straf heeft gedragen, de prijs heeft betaald en met Zijn eigen bloed ons heeft vrijgekocht. Helemaal zullen we dat nooit kunnen begrijpen dat gaat ons menselijk verstand te boven.

Ik heb weleens een lijstje gemaakt…….nou ja, lijstjé? Bovenaan die lijst heb ik geschreven:                       Zonden van Ingrid:

                                        3 x gestolen
een aantal leugentjes verteld
heel veel geroddeld
gemanipuleerd
stiekeme dingen gedaan
mijn woord gebroken
enz. enz. enz.

Dit zijn gewoon een aantal algemene dingen die me nu net tebinnen schieten en waar we ons allemaal wel ergens in kunnen vinden, maar ik denk dat we allemaal stuk voor stuk best een lijst kunnen samenstellen van dingen die we in ons leven verkeerd hebben gedaan. En voor het begaan van die zonden verdienden we straf. We zouden nooit en te nimmer bij de Here God in de eeuwigheid kunnen komen vanwege onze zonde, dat hadden we verprutst. Tja, en dan is een gevleugelde uitspraak van christenen: Jezus heeft al onze zonden “weggedaan”. Er is ook een lied van: al mijn schuld is weggedaan………weggedaan klinkt alsof je het in een vuilniszak doet en in de container werpt, zo, dát is weggedaan……..maar zo is het niet, toen ik er goed over nadacht toen dacht ik, boven dat lijstje staat : zonden van Ingrid, het was MIJN straflijst en ik verdiende die straf ten volle. Maar toen kwam de Here Jezus en inplaats van die zonde zomaar weg te doen heeft Hij nauwkeurig mijn lijstje bekeken en toen heeft Hij bovenaan de lijst een dikke streep door mijn naam gezet en de Zijne ervoor in de  plaats geschreven zodat er kwam te staan: 
Zonden van Jezus.
Dát is pas echte liefde hè? Als je daarover nadenkt dan gaat dat wel zó diep. De Here Jezus heeft zichzelf voor ons gegeven, Hij gaf alles, maar met een hart vol liefde. Vroeger zongen we veel uit de bundel van Joh. de Heer en dan vaak het lied: Welk een Vriend is onze Jezus, die in onze plaats wil staan. Een betere en trouwere Vriend kunnen wij ons niet wensen, toch?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 4 = 11