Willekeurige bemoediging
  • Terugblikken.
    Gisteren was het alweer 9 jaar geleden dat mijn vader overleed. Het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden, wat …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

16 september 2005

………………….uitspraken van mensen……………………………….!

God? Tja, ik wéét het niet zo, er moet wel ergens “iets” zijn, maar of je dat God moet noemen?

God? Nee, dáár geloof ik niet in, áls er een God zou zijn dan zou het toch niet zo’n puinhoop in de wereld zijn zeker?

God? Hmmm, ja vróéger ben ik wel met het geloof opgevoed, maar het zegt me niet veel meer.

God? Och, in ieder mens zit wel een stukje God.

God? ah, kom op zeg, geloof je dáár nog in? Dat zijn toch zeker sprookjes die uit de tijd zijn?

God? Jazeker, dat was die boeman, die elke dag in mijn ouderlijk huis ter sprake kwam, je mocht niks, je dúrfde ook niks, en je probeerde het ook niet stiekem, want Hij zag je overal, brrr, nee hoor, mijn portie aan fikkie.

……………………….uitspraken van een gewéldige Vader………………..!!

Ellen? Jazéker, Ik zie nog haar állereerste begin, Ik heb haar met zóveel tederheid gevormd, Ik heb haar héél zachtjes aangeraakt, tjonge, wat hád Ik een toekomstdromen voor haar in gedachten. Jammer dat zij Mij wat uit het oog verloren is, maar Ik heb nog hoop hoor, Ik wacht op haar met groot verlangen.

John? Natúúrlijk, Hém heb Ik met een héél speciaal doel gemaakt. Zijn ouders namelijk, konden geen kinderen krijgen, hóé vaak hebben ze Mij gevraagd om een kindje, toen heb Ik John gemaakt. Bijzonder hè? Wat wáren zijn ouders blij met hem, en Ik ook natuurlijk. En nog steeds, hij is door de jaren heen dicht bij Mij gebleven, Ik ben zó trots op hem.

Pieter? Wat dacht je zeg, hoe zou Ik hem óóit kunnen vergeten? Ik was nog volop aan hem bezig, hij was nog maar zó pril, maar zijn ouders wilden hem niet en zij hebben besloten om hem weg te geven. Onmiddellijk heb Ik een hele speciale bescherming rond hem heen gebouwd, Ik heb gezien hoe zijn pleegouders hem na zijn geboorte hebben meegenomen. Ik heb gezien hoe het daar was, Ik heb ook de leegte gezien die het ontbreken van zijn biologische ouders in hem teweeg bracht, maar Ik heb hem nóóit uit het oog verloren en twee maanden geleden heb Ik hem opnieuw mogen ontmoeten, Mijn jongen.

Greetje? Als Ik aan haar denk dan wordt Mijn hart zó warm. Zij is zo’n bijzonder mensenkind, blij, lief, eerlijk en trouw, een schat. Haar ouders hebben haar vanaf heel jong al verteld over Mij, en toen ze ouder werd is ze zelf begonnen om met Mij te praten, eigenlijk is ze nog nooit echt bij Mij vandaan geweest, heerlijk hè?

Jij? Maar kind toch, je wéét toch wel dat Ik je nóóit alleen zou laten? Je weet toch óók dat Ik verschrikkelijk veel van je houd? Iedere minuut van je leven heb Ik je gezien en gevolgd, élk moment staat in Mijn hart gegrift. Élke secónde die je in Mijn aanwezigheid hebt doorgebracht koester Ik. Elke traan die je ooit gehuild hebt, heeft Mij persoonlijk verdriet gedaan. Iedere verwonding die je hebt opgelopen ken Ik, Ik wéét van je pijn, Ik wéét van je verdriet, Ik wéét wie je bent, Ik wéét wat er in je omgaat, Ik wéét hoe je omstandigheden zijn, Ik wéét álles van je. En wát er ook ooit gebeurd is in je leven, Mijn liefde voor jou is nooit minder geworden. Mijn verlangen naar jou is nooit minder geworden, Mijn trouw aan jou is nooit minder geworden. Ik ben er altijd voor je, Ik luister altijd naar je, Ik houd van je, Ik heb interesse in alles wat je doet, Ik kies áltijd jouw kant, Ik heb álles voor je over, dat heb Ik wel aan je bewezen hè, en weet je waarom? Omdat ik zó verschrikkelijk gek op je ben…………………………en jij…………………..???

Here God, U bent mijn Vader
en zoals U bestaat er geen,
U zag mij heel mijn leven
en liet mij nooit alleen.
Wat kan ik U nog zeggen?
U wéét wat in mij leeft,
U ziet de liefde van mijn hart
dat U alleen de glorie geeft.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 2 = 7